• 1399/08/29 - 09:09
  • تعداد بازدید : 277
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

شیر تولیدی گاوداری های شهرستان تحت نظارت مستمر دامپزشکی خوسف

رییس شبکه دامپزشکی خوسف در بازدید از یک واحد گاوداری عنوان کرد :شیر باید از دام سالم و پرورش یافته تحت نظارت دامپزشکی به دست مصرف کننده و همشهریان برسد و مردم در خصوص بهداشتی بودن آن نباید دغدغه داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی خوسف دکتر اکبری اظهار کرد: شیر به عنوان یکی از فرآورده‌های دامی با ارزش محسوب می‌شود که سرشار از پروتئین، کلسیم، فسفر و دارای ویتامین‌های 'آ'، 'ب'، 'ث' و 'د' بوده و همچنین به علت داشتن چربی و قند لاکتوز تامین کننده انرژی بدن است.

وی با بیان عوامل موثر بر افزایش کیفیت بهداشتی شیر گفت: تامین شیر از دام سالم و پرورش یافته تحت نظارت دامپزشکی، استفاده از آب مناسب و بهداشتی جهت شستشو در روند شیردوشی و وجود جایگاه مناسب جهت شیردوشی از جمله نکات تاثیرگذار در کیفیت بهداشتی شیر محسوب می‌شوند.

وی افزود:  شست‌وشو و خشک کردن پستان قبل از شیردوشی، شست‌وشوی مناسب دست، ماشین و تاسیسات شیردوشی و جمع‌آوری، هم‌زدن و سرد کردن شیر پس از دوشش در مخازن استیل مناسب نیز از دیگر این عوامل به شمار می‌روند.

اکبری اشاره ای  به بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان از طریق شیر کردو گفت: بیماری‌های مختلف ویروسی و باکتریایی مانند؛ سل، شاربن، تب‌مالت، و ... و همچنین باقی‌‍مانده‌های آنتی‌بیوتیک‌ها و سموم قارچی موجود در علوفه و خوراک دام نیز قادر هستند از طریق شیر وارد بدن انسان شده و موجب ایجاد بیماری، مسمومیت و یا اختلالات و مشکلات متعدد شوند.

رییس شبکه دامپزشکی خوسف در پایان از همکاری  دامداران با اکیپ های واکسیناسیون تشکر کرد و گفت :بی شک این همکاری ها در درجه اول به نفع و سود واحدهای تولیدی  بوده متعاقبا افزایش تولید و محصول با کیفیت می باشد و همچنین با واکسیناسیون به موقع دامها خطر ابتلا به بیماری کاهش می یابد.

  • گروه خبری : اخبار شبکه دامپزشکی خوسف
  • کد خبر : 257677
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید