• 1401/12/10 - 11:51
  • تعداد بازدید : 825
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آماده باش دامپزشکی خراسان جنوبی جهت پیشگیری از بروز تب برفکی

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر عندلیبی سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان آخرین هشدار را در سال جاری به تمامی دامداران استان در خصوص بیماری تب برفکی اخیر اعلام کرد .
عندلیبی  با توجه به شیوع بالای تب برفکی در کشور عراق و هم مرز بودن کشور ایران خطر ورود بیماری را به کشور جدی دانست .

وی گفت: متاسفانه شکل ویروس تب برفکی اخیر که هم اکنون در کشور عراق شیوع دارد با شکل ویروس تب برفکی که در کشور ما وجود دارد متفاوت بوده بطوریکه شکل جدید این ویروس نه تنها واگیری بسیار بالاتری دارد بلکه دارای درصد تلفات بسیار بالاتر خصوصا در دام های جوان می باشد.

متاسفانه با توجه به اینکه این شکل از تب برفکی تاکنون در کشور ما و همسایگان ما وجود نداشته و لذا مایه هایی که در ایران جهت پیش گیری از تب برفکی استفاده می شود توانایی ایمنی سازی روی شکل جدید تب برفکی را ندارند به کلیه دامداران گرامی توصیه کرد که موارد ذیل را در مقطع زمانی کنونی جدی بگیرند زیرا در صورت کوچکترین غفلت و درگیر شدن دامداری خود به این بیماری ، خسارت جبران ناپذیری به خود و دیگر دامداران وارد خواهد شد .

با توجه به اینکه جهت شکل جدید این بیماری فعلا واکسنی وجود ندارد باید به عوامل دیگر پیشگیری از ابتلا به بیماری توجه خاص تری داشت مهم ترین مواردی که می توان به آنها اشاره کرد به قرار ذیل می باشد :

1-رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه ای دامداری از قبیل فعال بودن حوضچه  ضد عفونی خودرو و همچنین حوضچه انفرادی شخصی ورودی دامداری ، تعویض لباس و کفش و استفاده از چکمه و لباس جهت کلیه کسانی که به دامداری وارد می شوند ، ضدعفونی کلیه وسایط نقلیه که روزانه به دامداری وارد و خارج  می شوند. 

2-کاهش ورود و خروج دام به دامداری تا حد ممکن و رعایت دقیق شرایط بهداشتی حمل دام و قرنطینه دام در صورت لزوم بسیار حائز اهمیت می باشد .

3-خروج سریعتر کود و فضولات دامداری پس از عقیم سازی و بهتر است انجام ضدعفونی بصورت دوره ای و منظم و در فواصل زمانی تا حد ممکن کوتاه در برنامه کاری قرار گیرد.

4-تماس با افرادی که به هر صورت با دام یا دامداری تماس دارند جزو عوامل پرخطر در انتقال بیماری می باشند همچنین کلیه وسایل نقلیه و ابزار آلات افراد مذکور می توانند سبب انتقال عامل بیماری به دامداری شما شوند .

5-در صورتیکه به هر دلیل قصد خرید یا جایگزینی دام در دامداری الزامی می باشد سعی شود از دامداری های مطمئن داخل شهرستان یا استان استفاده شود و از خرید دام از استان های دیگر و لو قیمت پایین تر توصیه نمی گردد خصوصا در استانهای هم مرز با کشور عراق و حتی استانهای مجاور به این استانها ریسک خطر بیشتری را دارند.

6-اطلاع رسانی به موقع موارد مشکوک بیماری به نزدیکترین مرکز دامپزشکی در جهت انجام موارد قرنطینه ای و پیشگیری از شیوع بیماری در منطقه توسط دامپزشکی بسیار مهم می باشد.

7-با توجه به اینکه دامداری های درگیر قصد فروش سریعتر دام خود را به منظور کاهش ضررهای اقتصادی دارند قیمت پایینتر دام و سودجویی برخی از افراد و دلالان و حمل ونقل دام بدون مجوز و قاچاق از مهمترین عوامل شیوع بیماری در کشور می باشد لذا در صورت مشاهده هر گونه حمل و نقل دام بدون مجوز و مشکوک مورد را به نزدیکترین پایگاه انتظامی و یا مرکز دامپزشکی گزارش دهید .

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 297921
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه