واکسیناسیون دام علیه بیماری تب مالت یکی از راهکارهای سالم سازی فراورده های خام دامی است
آموزش وآگاه سازی دامداران وعشایر به همراه واکسیناسیون دام سبک وسنگین علیه بیماری تب مالت از اقدامات دامپزشکی جهت کاهش بیماری تب مالت در انسان می باشد

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه دکتر سیدحمید عبدی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گفت :آگاه سازی دامداران وشهروندان مصرف کننده فراوده های خام دامی ولبنی وهمچنین واکسیناسیون دام علیه بیماری تب مالت از راهکارهای اصلی کاهش موارد انسانی تب مالت می باشد
وی گفت: در همین راستا در ‘سال 1400بیش از 26هزار راس دام سبک وسنگین علیه بیماری تب مالت واکسینه گردیده است
عبدی گفت : برنامه های آموزشی متعددی در مراکز دهستانها به جهت آشنایی دامداران و روستاییان با بیماری تب مالت به صورت مشارکتی با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی انجام گردیده است.
وی گفت از راههای انتقال بیماری بروسلوز به انسان مصرف شیر وفراورده های لبنی غیر پاستوریزه وتماس با ترشحات خونی دام مبتلا می باشد
عبدی ادامه داد شاغلین حرفه های مرتبط با پرورش دام به واسطه تماس مستقیم با ترشحات آلوده دام بیمار در معرض خطر ابتلاءمی باشند لذا می بایست احتیاط های حرفه ای را رعایت نمایند
رئیس شبکه دامپزشکی بشرویه گفت: از راهکارهای جلوگیری بیماری آموزش جوامع روستایی وشهری ،واکسیناسیون دام های حساس به ویژه بره وگوساله های ماده در سن مناسب ،رعایت اصول قرنطینه ای وبهداشتی ،عدم کشتار دام در خارج محیط کشتارگاه وگذراندن دوره پیش سرد لاشه های استحصالی وهمچنین عدم مصرف شیر وفراورده های لبنی غیر پاستوریزه توسط شهروندان می باشد.
وی همچنین اشاره کرد دامپزشکی بعنوان وظایف حاکمیتی، سالم سازی محصولات لبنی ودامی را در مبداءتولید با واکسیناسیون دام وخونگیری وآزمایش تب مالت دام صنعتی سنگین وکشتار موارد مبتلاءرا سرلوحه کاری خود قرار داده است
نظر دهید