هشدار دامپزشکی فردوس درخصوص بیماری تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس گفت : مردم برای پیشگیری از شیوع تب کریمه کنگو از خرید و مصرف گوشت ذبح غیرمجاز خودداری کنند.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی فردوس ، دکتر جواد اسماعیلی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گفت: در پی شروع فصل گرما و ماههای پرخطر از نظر آغاز فعالیت و رشد، تکثیر و فراوانی کنه ها شیوع بیماری تب خونریزیدهنده تب کریمه کنگو دور از انتظار نیست.
وی تصریح کرد: در این راستا شهروندان باید از تماس غیرضروری با دام زنده و یا مصرف گوشتهای حاصل از ذبح دامهای غیرمجاز که بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی و خارج از کشتارگاه دام تهیه و در چرخه مصرف وارد میشود، جدا خودداری کنند.
وی گفت: مردم هنگام خرید گوشت قرمز از ممهور بودن آن به مهر بهداشتی دامپزشکی اطمینان کامل حاصل کرده و ترجیحاً فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را به صورت بستهبندی کددار و با نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه کنند.
اسماعیلی افزود: بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که در دام علائم بالینی خاصی ندارد و از ظاهر دام نمیتوان به این بیماری پی برد، بنابراین دامهایی که در کشتارگاه و با نظارت بهداشتی دامپزشکی ذبح میشود، لاشه دام کشتار شده به مدت ۲۴ ساعت در سالنهای پیشسرد و سردخانهها در دمای بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری میشود که با توجه به حساس بودن ویروس این بیماری به دمای پایین، پس از اطمینان به از بین رفتن ویروس، گوشت و آلایش خوراکی وارد چرخه مصرف انسانی میشود.
وی خطاب به دامداران خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین راههای پیشگیری از این بیماری سمپاشی بدن دام و اماکن دامی است.
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: تماس با دام آلوده، ذبح، قطعه قطعه کردن لاشه تازه، مصرف گوشت تازه خام و نیمپز، تماس با خون و ترشحات دام بیمار و گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست دام از مهمترین راههای انتقال این بیماری به انسان است که رعایت حفاظت فردی و استفاده از دستکش، لباس کار، چکمه و عینک توصیه بهداشتی دامپزشکی است.
وی بیان کرد این بیماری اکثراً در مناطق گرمسیری مشاهده میشود و لازم است مردم و دامداران موارد و توصیههای بهداشتی دامپزشکی را برای مصرف گوشت و فرآوردههای خام دامی را رعایت نمایند.
نظر دهید