• 1403/03/27 - 12:20
  • تعداد بازدید : 415
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار بهداشتی دامپزشکی خوسف در آستانه عید قربان

رئیس شبکه دامپزشکی خوسف با اشاره به در پیش بودن عید سعید قربان به شهروندان نکات بهداشتی را یادآور شد.

 به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی خوسف دکتر شریفی رئیس شبکه با اشاره به اینکه کارشناسان دامپزشکی دام را قبل و بعد از ذبح بررسی و معاینه می‌کنند، تصریح کرد: برخی از بیماریها در دام‌ها علائم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان دامپزشکی قادر به تشخیص آن‌ها می‌باشند.

وی ضمن تاکید بر ذبح دام در کشتارگاه‌، اظهار کرد: ذبح دام در منازل و معابر به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، چرا که خونابه‌ جاری می‌تواند منجر به آلودگی محیط و بروز بیماری‌های مشترک از دام به انسان شود.

وی افزود: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند.

همچنین خونابه نیز به طریق بهداشتی دفع شود.

شریفی ادامه داد: گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌ گراد در یخچال قرار داده شود، تا پدیده جمود نعشی صورت گیرد . این فرایند باعث می‌شود، چنانچه ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در گوشت وجود داشته باشد، از بین میرود .

همچنین جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی‌ گراد ( دمای یخچال ) باید مصرف شود.

وی با اشاره به ممنوعیت کشتار غیر مجاز اظهار داشت: از همه مردم می‌خواهیم که برای رعایت جوانب احتیاط و جلوگیری از انتشار بیماری‌های مشترک بین حیوان و انسان از هر گونه کشتار در معابر جلوگیری می‌شود و توصیه می گردد کشتار دام تنها باید در کشتارگاه‌های مجاز و با نظارت اکیپ‌های دامپزشکی صورت پذیرد.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: دامداران باید دقت کنند دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ، ذبح و مصرف نکنند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 321231
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه