عملکرد مرحله اول واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین در سال 1401
سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان از عملکرد مرحله اول سال 1401 طرح واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین دراستان خبر داد .
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی دکتر عندلیبی سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت :تب برفکی یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ی ویروسی است که موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم ازجمله گاو وگوسفند میشود.
عندلیبی ادامه داد بیماری تب برفکی با علائم ایجاد زخمهای شدید در دهان ولثه باعث کاهش وزن ، کاهش شیردهی و بروز خسارات اقتصادی فراوانی می شود. لذا جهت حفظ و حراست از سرمایه های دامی و پیشگیری از خسارت های وارده به دامداران هر شش ماه یکبار طرح واکسیناسیون تب برفکی انجام می شود
وی گفت: مرحله اول آن در سال 1401 از بیست و یکم خرداد ماه در استان آغاز شده است و تا اول مرداد فقط دامهای پرخطر و از اول مرداد تا آخر شهریور کلیه دامها مایه کوبی می شوند عملکرد مایه کوبی تب برفکی تا پایان تیر توسط بخش دولتی 1498 راس و توسط بخش خصوصی 305 راس گاو و گوساله بوده است
این طرح توسط 32 اکیپ دولتی شامل 67 نفر نیروی مایه کوب در 11 شهرستان استان در حال انجام می باشد ضمنا تامین و مایه کوبی در گاوداری های صنعتی و نیمه صنعتی توسط مراکز مایه کوبی بخش خصوصی انجام می شود .
وی گفت : بیماری تب برفکی از لحاظ اقتصادی یکی از موانع اصلی در تأمین بهداشت و تولید دام و فراوردههای خام دامی است.
سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل در رابطه با اقدامات پیشگیرانه گفت: یکی از مهمترین راه های پیشگیری، انجام به موقع واکسیناسیون است که در این راستا دامپزشکی استان تمام تلاش خود را در راستای تأمین و تزریق واکسن برای دام های روستایی – عشایری به انجام می رساند . و در خصوص مایه کوبی دام سنگین در واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی ضروری است که صاحبان این واحدها جهت پیشگیری از شیوع بیماری و حراست از سرمایه های دامی خودشان با همکاری مراکز مایه کوبی بخش خصوصی نسبت به واکسیناسیون دامها اقدام کنند.
عندلیبی با بیان اینکه در حال حاضر استان خراسان جنوبی عاری از بیماری تب برفکی بوده در خصوص وضعیت و برنامه واکسیناسیون دام ها گفت : در سال 1400 تعداد 1201596 راس دام سبک و 47988 راس دام سنگین واکسینه شده است و پیش بینی می گردد در این مرحله حدودا 18000 راس دام سنگین روستایی- عشایری تحت پوشش مایه کوبی قرار گیرد همچنین بر اساس دستورالعمل اجرایی ، دام سبک استان در طول سال جاری دو نوبت تحت پوشش مایه کوبی قرار خواهند گرفت .
در پایان سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی استان از دامداران درخواست نمود با توجه به گرمای هوای طاقت فرسا و شرایط سخت کاری پرسنل زحمتکش دامپزشکی جهت اجرای هرچه بهتر طرح و پوشش مناسب جمعیت دام ، با اکیپ های فنی به خصوص در مقید نمودن دامها نهایت همکاری را داشته باشند.
نظر دهید