عقیم سازی کود، یکی از اصلی ترین راههای کاهش شیوع بیماریها در مراکز پرورش طیور
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان خوسف، دکتر وحید شریفی مسئول شبکه با اشاره به اهمیت رعایت شرایط امنیت زیستی افزود: عدم توجه به روش جمع آوری مناسب و نگهداری کود سبب بوجود آمدن محل مناسبی برای تکثیر، رشد و نمو حشرات، انگلها و سایر عوامل بیماریزا از جمله عوامل بیماریهای ویروسی می گردد.
وی یکی از روشهای رایج و کم هزینه جهت مبارزه با بیماریهای طیور را عقیم سازی کود بیان نمود و گفت: در ساده ترین روش عقیم سازی کود ابتدا کود موجود در مرغداریها را قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو و روی آن را با نایلون یا لایه های از خاک بمدت 5 روز میپوشانند تا حرارت درونی آن به 50 - 55 درجه سانتیگراد برسد و همین افزایش دما همراه با کاهش اسیدیته ناشی از تخمیر ، منجر به از بین رفتن بسیاری از عوامل بیماری زا میگردد.
شریفی در ادامه گفت: مرغداران بایستی موضوع عقیم سازی کود تولیدی واحدها را جهت جلوگیری از خسارات ناشی از بیماریها جدی بگیرند و از خروج کود عقیم نشده پایان دوره پرورش به منظور استفاده در کشاورزی و سایر موارد صنعتی جداً خودداری نمایند، تا از انتقال بیماریهایی مانند مانند آنفلوانزای پرندگان، نیوکاسل، برونشیت، گامبورو، آنگارا و ... به سایر نقاط استان جلوگیری گردد.
نظر دهید