• 1398/04/29 - 09:56
  • تعداد بازدید : 498
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

زنبورداران امسال برای کنترل کنه واروآ جدی تر اقدام کنند : راهکارهای غیر دارویی

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور ،زنبور عسل و آبزیان به زنبور داران توصیه کرد امسال برای کنترل کنه واروا جدی تر اقدام کنند.

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی خراسان جنوبی، دکتر قاسم عجم، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبور عسل و آبزیان اداره کل  دامپزشکی استان به  زنبورداران توصیه کرد اگر زنبورستان آنها به کنه واروآ آلوده است کنترل آنرا جدی گرفته و برای حفظ جمعیت فعال زنبورها از گسترش آن پیشگیری نمایند.  

عجم توضیح داد: آلودگی به این کنه در استان خراسان جنوبی کمتر از 5 درصد بوده ولی با توجه به افزایش تولید عسل در سال جاری و ورود زنبورداران بی تجربه به این صنعت و از طرف دیگر افزایش قیمت داروها و محدودیت در واردات دارو ممکن است در فصول آتی با افزایش شیوع این کنه مواجه باشیم.

وی افزود: در مورد این بیماری تا کنون در هیچ کشوری از کشورهای آلوده ریشه کنی صورت نگرفته و همیشه اصل بر کنترل کنه در حد بی ضرر برای کندو می باشد.

وی گفت :  یک برنامه مراقبت مناسب می تواند از گسترش واروا جلوگیری نماید، و  مراقبت در کندوهایی که قبلا آلودگی داشته اند، اهمیت بیشتری دارد.

 وی ادامه داد: روش های غیر دارویی نیز برای کنترل این انگل وجود دارد که شامل موارد ذیل است:

تله گذاری:این شیوه بر جمع کردن وارواهای کندو در یک قاب و سپس حذف قاب استوار است. چون وارواهای ماده, تخمگذاری در سلول های نر را ترجیح می دهند, می توان آنها را با تامین یک قاب مومی نر بافی شده به تله انداخت. زمانی که آخرین حجره بسته شد قاب از کندو خارج و موم آن را ذوب کرده یا می سوزانند. این یک راه مقابله در شروع آلودگی است.

حذف اولین قاب تخم :با برداشتن و ذوب کردن اولین قابی که ملکه در آن تخمگذاری کرده, می توان بخش قابل توجهی از وارواهای موجود را حذف نمود. بدین ترتیب کلنی از رشد کافی برخوردار شده و می تواند زمستان گذرانی نماید.

 معرفی لاروهای جوان : زمانی که کلنی فاقد لارو می باشد, با معرفی لاروهای جوان به کلنی, میزان آلودگی را به سطح پایینی می رسانیم. این روش مزایای زیادی دارد, مخصوصا اینکه دوره تولیدمثل زنبوران را بهم نزده و باعث مقاومت تدریجی کلنی به واروا می شود.

حبس ملکه :با این روش ملکه را روی یک قاب, سه مرتبه به فاصله ۱۰ روز حبس کرده, بعد کادر را خارج نموده و سوزانده می شود. همچنین ملکه را می توان عوض کرد. به این روش ۶۰% وارواها از بین می روند.

گرما درمانی: جرب های واروا و آکاراپیس به گرما خیلی حساس هستند. حرارت ۴۴ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه باعث کاهش تعداد وارواها می شود و حرارت ۳۹ درجه سانتی گراد نیز به مدت ۴۸ ساعت همین اثر را دارد.

مواد ضد چسبندگی: با پاشیدن ۱۰ الی ۱۵ گرم آرد گندم در زمان ظاهر شدن واروا و تکرار سه بار به فاصله یک هفته می توان باعث کاهش آلودگی شد. آرد مانع چسبیدن واروا به زنبور شده و نمی تواند از قابی به قاب دیگر برود. این روش برای زنبور و عسل ضرری ندارد.  با قرار دادن ترکیب ۱۵۰ گرم روغن گیاهی و ۳۰ گرم پودر شکر روی کادرهای شفیره, زنبوران با تصور اینکه این ماده زاید است آن را بتدریج از کندو بیرون ریخته و بدن آنها چرب شده و جرب ها نمی توانند بر روی بدن زنبور قرار گیرند.

 

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 134883
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه