دغدغه اصلی دامپزشکی جلوگیری از بروز بیماری در جامعه انسانی می باشد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان خوسف، دکتر وحید شریفی اظهار داشت: بر اساس آخرین اطلاعات از حدود 1800 عامل بیماریزای شناخته شده انسان، حدود 49 درصد آنها زئونوز یا ناشی از حیوانات می باشند و از حدود 156 عامل بیماریزای نوپدید که طی سه دهه گذشته شایع گردیده، حدود 73 درصد آنها از عوامل مشترک انسان و دام شناخته شده اند. که ماحصل فعالیتهای دامپزشکی در کنترل، پیش بینی و پیشگیری بسیاری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام نقش مهمی ایفا میکند،
وی گفت: به غیر از مبارزه با بیماریهای مشترک که درصد قابل توجهی از فعالیتهای دامپزشکی را به خود اختصاص میدهد، تأمین سلامت مواد غذایی نیز که نقش مؤثری در سلامت و اقتصاد جامعه ایفا میکند، بر عهده این سربازان به نام عرصه سلامت می باشد.
شریفی در ادامه گفت: دامپزشکی خط مقدم پیشگیری از مخاطرات سلامت عمومی است به طوری که همکاری، نظارت و دقت و فعالیتها در عرصه دامپزشکی بیشتر شود زمینه ارتقای جایگاه سلامت مردم و جامعه بیشتر مهیا میشود.
مسئول شبکه دامپزشکی شهرستان خوسف در ادامه گفت: کنترل بیماریهای مشترک انسان و حیوان در سالهای اخیر از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا هم از جنبه حفظ سلامت و هم از جنبه اقتصادی، جوامع را تهدید میکنند.
شریفی با اشاره به این نکته که تولید محصولات سالم و بهداشتی با رعایت استاندارد های بین اللملی در جهت مصرف فراورده های دامی برای عموم جامعه می باشد اظهار داشت: ایمن سازی دامها، واکسیناسیون و در نهایت ذبح و نظارت بر بهداشت فرآوردههای دامی همه و همه از وظایف بسیار حساس دامپزشکی هستند.
وی گفت: نقش دامپزشکی در امنیت غذایی نقشی بی بدیل است و در ابعاد مختلف تولید سهمی پررنگ دارد. و شعار همیشگی نظارت بهداشتی بر فرآورده از مزرعه تا سفره در جهت تامین سلامت عموم سرلوحه کار و از اهداف سازمانی دامپزشکی می باشد تا خدشه ای بر سلامت عمومی جامعه وارد نگردد.
نظر دهید