• 1397/03/05 - 12:00
  • تعداد بازدید : 84
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

درخواست های مکرر برای آزمایشگاه دامپزشکی شرق کشور هنوز پاسخ نگرفته است/ زیر ساخت حیاتی در قفس

یکی از آرزوهای خوب مدیرکل سابق دامپزشکی استان خراسان جنوبی برای بیرجند بود. اینکه بیرجند به قطب علمی دامپزشکی کشور تبدیل شود و زیرساخت آن وجود یک آزمایشگاه مجهز در بیرجند بود.



 



آغاز ماجرا



تجهیزات آزمایشگاه تخصصی شرق کشور خریداری شده و به زودی این آزمایشگاه در استان خراسان جنوبی احداث می شود.



این خبری بود که مدیر کل سابق و پر تلاش دامپزشکی استان خراسان جنوبی در 28 بهمن 93 اعلام کرده بود در شرح خبر آمده است : مدیر کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی  با اشاره به این که در بحث تولید فرآورده های دامی مهم ترین موضوع تجهیز و تکمیل آزمایشگاه ها است گفت: در این زمینه 11 آزمایشگاه در تمام شهرستان ها و آزمایشگاه تخصصی شرق کشور به منظور کاهش هزینه های تولید در استان راه اندازی می شود.



«دکتر رفیعی پور» افزود: تاکنون 5 میلیارد ریال تجهیزات برای آزمایشگاه تخصصی خریداری شده است که آماده انتقال به استان می باشد و یک میلیارد ریال نیز برای ساخت این پروژه هزینه شده است که همین مبلغ باعث پیشرفت 50 درصدی پروژه شد.



وی اظهار کرد: از حدود یک‌سال و نیم گذشته عملیات اجرایی این طرح در زمینی به مساحت حدود 4 هزار مترمربع در سایت اداری بیرجند آغاز شده است.



وی با بیان این که تجهیز این آزمایشگاه بر عهده دامپزشکی کشور است افزود: برای تجهیز این آزمایشگاه به حدود 6 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که قرار است با اختصاص اعتبارات لازم در بخش ساختمانی و تجهیز این پروژه در اوایل سال 94 به بهره برداری برسد.



وی گفت: این آزمایشگاه به عنوان یک مرکز آزمایشگاهی مجهز و مرجع علاوه بر ارائه خدمات آزمایشگاهی در شرق کشور می تواند به کشور افغانستان نیز خدمات دهی کند.



این خبر با جو رسانه ای بسیار خوبی در کشور منتشر شد، نمیدانم به قول قدیمی ها چشممان زدند یا اینکه ای طرح نیز جزو همان طرح هایی قرار گرفت که هر چه تابلویشان می کنی کمتر توسط مسئولان دیده می شود اما ماجرا به گونه ای دیگر ادامه یافت تا اینکه در 13 دی ماه 95 رسانه ها به نقل از دکتر دوباره این طور نوشتند:



« علیرضا رفیعی پور،مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی، در گفتگو با خاورستان، اظهارکرد: تاکنون آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی شرق کشور 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.



 وی افزود: این آزمایشگاه از اواسط سال 90 کلنگ زنی شده و هدف از راه اندازی آزمایشگاه، تسریع در انجام برخی آزمایشات و صرفه جویی در هزینه ها بوده است؛ گاها برخی آزمایشات را باید به تهران بفرستیم و تا گرفتن جواب، زمان و هزینه زیادی صرف می‌شود.



 رفیعی پور بیان کرد: براساس دستور کار در دولت آقای روحانی و اتمام پروژه های بالای 60 درصد و کنار گذاشتن پروژهایی که پیشرفت فیزیکی کمتری داشته و به دلیل کمبود بودجه و نرسیدن اعتبارات استانی این آزمایشگاه در وسط راه مانده و تاکنون بعد از گذشت چهار سال هنوزبه بهره برداری نرسیده است.



 مدیر کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی تاکید کرد: از محل اعتبارات ملی قول چهار میلیارد هزینه برای تجهیزات، اقلام و دستگاههای آزمایشگاه را داده اند.



 وی تصریح کرد: برای گرفتن بودجه از سوی استانداری پیگیر هستیم و قول هایی هم داده شده است که در صورت رسیدن بودجه به استان درصدی را به آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی شرق کشور اختصاص خواهند داد.»



این در حالی بود که قبل از آن در جلسه این طرح را به عنوان طرح اولویت دار این استان مطرح کرده بودن و قرار بود حداقل در سال 95 به طور ویژه ای به آن نگاه شود. تکمیل پروژه احداث آزمایشگاه دامپزشکی استان به عنوان آزمایشگاه تخصصی مرکزی دامپزشکی شرق کشور جزو پروژه های اولویت دار استان شد. در خبری که 16 خرداد سال 95 منتشر شد می خوانیم:



معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار با اشاره به اهمیت این پروژه به عنوان آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی شرق کشور بر تسریع عملیات بهره برداری آن تاکید کرد و گفت: با توجه به تراز مثبت تجاری استان و افزایش قابل توجه میزان صادرات، تکمیل سریع آزمایشگاه ضروری است تا با چرخه صادرات و واردات در استان همخوانی ایجاد شود.



 «رضایی» در بازدید از این پروژه با بیان این که امسال تکمیل این آزمایشگاه جزو پروژه های اولویت دار استان است، افزود: چون هنوز بودجه استان ابلاغ نشده است می توان از محل اعتبارات استانی اعتبار مورد نیاز برای بهره برداری آزمایشگاه را اختصاص داد.



مدیر کل دامپزشکی استان هم در این بازدید با اشاره به آغاز عملیات اجرایی این پروژه از 2 سال قبل گفت: فاز اول شامل اجرای فونداسیون، اسکلت و سقف باید پارسال تحویل می شد اما به دلیل کمبود اعتبار با 95 درصد پیشرفت هنوز تحویل نشده و حدود 4 میلیارد تومان اعتبار استانی برای تکمیل طرح لازم است.



«رفیع پور» اعتبار هزینه شده در این پروژه را حدود 900 میلیون تومان اعلام و اضافه کرد: پیمانکار 400 میلیون تومان طلبکار است؛ البته سازمان دامپزشکی کشور 4 میلیارد تومان اعتبار ملی برای تجهیز و سکوبندی آزمایشگاه تامین کرده است.



وی وجود این آزمایشگاه را در بررسی سلامت فرآورده ها و مواد خام دامی، انواع گوشت، شیر و… ضروری دانست و گفت: با توجه به اهمیت صادرات و واردات در استان، همجواری خراسان جنوبی با مرز، وجود 700 واحد پرورش مرغ گوشتی،12 کارخانه خوراک دام، 24 واحد تولید تخم مرغ و تعداد زیادی واحد پرورش جوجه و… این آزمایشگاه در انجام امور مربوط و کاهش هزینه های تولید و افزایش اشتغال نقش موثری دارد.



به گفته وی، وجود این آزمایشگاه تضمین مناسبی برای کیفیت کالاهای صادراتی به خارج از کشور به ویژه کشورهای اروپایی،آسیای شرقی و… است؛ علاوه بر این به عنوان آزمایشگاه مرجع و فرامرزی تعداد زیادی آزمایشگاه تشخیصی را در بر می گیرد و در برخی از آزمایش ها مرجع 32 استان دیگر خواهد بود.



ادامه ماجرا



وی به مشکلات ناشی از نبود این امکان در استان اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر نمونه های آزمایش برای بررسی به آزمایشگاه هایی در تهران و مشهد ارسال می شود که ارائه نتیجه مورد نظر حدود یک ماه طول می کشد که این مسئله مشکل ساز است.



اما باز هم پروژه در همان حد باقی می ماند و مسئولان آن را در لابه لای ورق های تقویم از اولویت کنار می گذارند تا اینکه در سال 96 مدیرکل جدید دامپزشکی تصمیم می گیرد موضوع را با نماینده مجلس درمیان بگذارد.



در 12 اسفند ماه 96 این دیدار انجام می شود: جمعی از مسئولان اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی با حجت الاسلام والمسلمین سید محمد باقر عبادی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی دیدار کردند.



 حجت الاسلام والمسلمین سید محمد باقر عبادی در این دیدار با اشاره به وسعت و پهناوری خراسان جنوبی اظهارکرد: پراکندگی واحدهای دام و طیور در استان، سبب می شود در صورت بروز موارد بیماری، برای نمونه گیری و ارسال نمونه ها زمان زیادی صرف شود



وی افزود: با توجه به اینکه در خراسان جنوبی آزمایشگاه تخصصی در برخی آزمایشات وجود ندارد، این نمونه ها باید به سایر استانهای مرجع ارسال شود که این برای واکنش مناسب و سریع به مخاطرات بهداشتی مناسب نیست.



وی تاکیدکرد: باید پیگیری های لازم برای تامین اعتبار ساخت این پروژه هر چه سریع تر انجام شود تا این مرکز به زودی تکمیل، تجهیز و راه اندازی شود.



 محمد اصغرزاده مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی هم در این دیدار گزارشی از اهم اقدامات دامپزشکی در پیشگیری از بیماری های تب مالت، آنفلوانزای پرندگان، تب برفکی و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در جمعیت انسانی و دامی استان ارائه کرد و گفت: این موارد بخش کوچکی از خدمات بهداشتی دامپزشکی برای جامعه انسانی و صنعت دام و طیور است.



 دکتر محمد اصغرزاده بیان کرد: طی سالیان اخیر با مدیریت و اقداماتی که صورت گرفته واکسیناسیون علیه برخی از بیماری ها از جمله لمپی اسکین در دام ها به علت پوشش مناسب طی ادوار گذشته، انجام نخواهد شد.



 وی اظهار کرد: آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی شرق کشور در سال 90 کلنگ زنی شد ولی به دلیل عدم تخصیص اعتبارات لازم بعد از گذشت بیش از 6 سال هنوز 40 درصد پیشرفت فیزکی داشته است.



 مدیرکل دامپزشکی استان راه اندازی این مرکز را در تشخیص سریع و به موقع بیماری ها ضروری و حائز اهمیت عنوان کرد و گفت: این پروژه می تواند سبب پیشگیری از شیوع بیماریها و حفظ و حراست صنعت دام و طیور و سلامت جامعه انسانی شود.



و اما امسال . . .



مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به پیشرفت 40 درصدی آزمایشگاه دامپزشکی شرق کشور گفت: این پروژه از سال 90 آغاز شده اما هنوز نتوانسته ایم آن را به سرانجام برسانیم.



دکتر اصغرزاده اظهار داشت: آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی شرق کشور یکی از مهمترین ازمایشگاه های کشور است که طرح آن از سال 90 در استان کلید خورد اما با کمبود اعتبارات در سازمان دامپزشکی تاکنون در حد 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.



وی اهمیت احداث این ازمایشگاه را به لحاظ شرایط جغرافیایی استان یادآور شد و افزود: وجود این آزمایشگاه می تواند برای استان با وجود صنعت طیور و همچنین حجمه هایی که از نظر آلودگی با 420 کیلومتر مرز مشترک به لحاظ بیوتروریسم وجود دارد بسیار سودمند باشد.



دکتر اصغر زاده از مسئولان استانی خواست در این زمنیه کمک کنند تا اعتبارات ملی و استانی مورد نیاز هر چه زودتر تخصیص یابد.



مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی قول تامین اعتبار 5 میلیارد تومانی رئیس سازمان دامپزشکی کشور برای این آزمایشگاه را مورد تاکید قرار داد و گفت: برای تکمیل این پروژه حدود سه ملیارد تومان نیاز داریم.که با توجه به تورم و نوسانات اقتصادی هر چه این پروژه به عقب بیوفتد استان به لحاظ موقعیت هایی که در صادرات و دیگر نکات مورد نظر در این زمینه دارد به عقب می افتد.



 



 



 



 



 



 



 


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 103595
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه