• 1397/11/18 - 11:45
  • تعداد بازدید : 350
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دامپزشکی در قبل و بعد از انقلاب

مدیر کل دامپزشکی استان به تشریح فعالیت های دامپزشکی قبل و بعد از انقلاب پرداخت.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل  دامپزشکی استان دکتر محمد اصغر زاده مدیر کل دامپزشکی اظهار کرد: : با توجه به اهمیت موضوع امنیت غذایی و تغذیه  و همچنین رسیدن به  سطح مطلوبی از سلامت و امنیت غذا و با عنایت به این موضوع که امنیت غذایی به عنوان یکی از اهداف مهم برنامه های دولت قرار گرفته است ،از طرفی مهمترین هدف این برنامه ها مبتنی براقتصاد بدون نفت بوده و در طرح ساماندهی اقتصادی , موضوع دام و طیور و آبزیان  و فعالیت های سازمان دامپزشکی 25 درصد تولیدات کشور را افزایش می دهد(طبق آمار سازمان بهداشت جهانی دام)  علاوه بر نقش مستقیم دامپزشـكی در افزایش بهره وری تولیدات دامی وجلوگیری از خسارات اقتصادی احتمالی به سرمایه عظیم دامی كشور  تلاشهای بخش دامپزشکی سهم بسیار مهمی را در تامین نیازهای غذایی مردم و جلوگیری از وابستگی به خارج از کشور ایفا می کند .

و ی گفت :در راستای توسعه و حفظ امنیت غذایی جامعه نظارت های شرعی و بهداشتی بر ذبح در تمام کشتارگاه های دام و طیور استان اعمال می شود .

اصغر زاده ادامه داد: در جهت تسهیل در امر صادرات گوشت طیور دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان ، اعطای کد حلال  به کشتارگاه ها را در دستور کار دارد که تاکنون دو کشتارگاه موفق به اخذ کد حلال گردیده ، بدیهی است حتی در صورت نیاز به واردات تولیدات دامی خارج از کشور، دامپزشکی نیز با جلوگیری از ورود اجرام اگــزوتیک یا اجرام بیماریزای غیر معمول بوسیله اجرای ضوابط و قوانین قرنطینه ای نقش بسزایی را در حفظ سرمایه های دامـی ایفا می کند

وی افزود: در این خصوص سازمان دامپزشــکی کشور بصورت شبکه بزرگ مرتبط مجــری برنامه های ملی و منطقه ای می باشند. به بیان دیگر هر جایی که اقتصاد، بهداشت، تجارت و اشتغال باشد، مقوله دامپزشکی نیز مطرح است.

مدیر کل دامپزشکی استان گفت :  از ابتدای سال تا پایان آذر ماه سالجاری (9 ماهه) میزان صادرات اقلام تحت نظارت بهداشتی قرنطینه ای  دامپزشکی استان مبلغی بالغ بر 18 میلیون دلار برآورد می گردد.

 اصغر زاده  با بیان اینکه فعالیت های دامپزشکی در منطقه در قبل و بعد از انقلاب قابل مقایسه نیست اشاره کرد  هم از لحاظ جمعیت انسانی و هم از نظر بهداشت، تجارت، اقتصاد و ... تغییرات قابل توجهی صورت گرفته، از طرفی به موازات آن، تجهیزات و امکانات موجود چندین برابر رشد کرده است. به عبارتی دامپزشکی فعالیت های خود را مطابق با رشد حوزه های مختلف، گسترش داده است. تولیدات بخش طیور و دام منطقه نسبت به دوره قبل از انقلاب اسلامی رشد چشمگیری داشته است به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی و برقراری نظام جمهوری اسلامی در کشورمان سطح کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام بسیار بالا رفته و همین موضوع باعث شده که بهداشت فردی و اجتماعی جمعیت انسانی بهبود قابل توجه یابد.در قبل از انقلاب به دلیل عدم توجه خاص به مسائل بهداشت عمومی جامعه و دامپزشکی،  در حوزه دامپزشکی شاخص قابل توجهی وجود نداشته است ولی هم اکنون شاخص های ذیل در برنامه ششم توسعه ، پیگیری و دنبال شده است .

وضعیت نیروی انسانی ، ساختمان و خودرو در دامپزشکی استان :

حوزه اداره نظارت بر بهداشت مواد غذایی

نظارت بر ذبح شرعی

حوزه  اداره تشخیص و درمان

شرح اهم اقدامات و فعالیتهای در دست اجرا و پیگیری :

صیانت از سرمایه دامی منطقه و حفظ پاک بودن مرز شرقی کشور از وجود بیماری بیماریهای مشترک بین انسان و دام و کنترل کانون های بیماری های دامی همانند سالهای اخیر که خود گام مهمی در جهت بهداشت عمومی و امنیت غذایی به شمار می رود.

 

در راستای سیاست تولید محصولات سالم تر و با هدف ارتقائ سطح سلامت جامعه و کاستن از هزینه­های سلامت عمومی، تولید فراورده­های خام دامی فراسودمند و دوست دار طبیعت در دستورکار اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی قرار گرفته است. مقولات زیر بخشی از پروژه های این اداره کل برای تولید این فراورده ها می باشد:

  • در راستای کاهش مقاومت میکروبیال در جمعیت انسانی و دامی و کاستن از هزینه های درمان و کاهش میزان مرگ و میر ناشی از عفونت های مقاوم به درمان تولید مرغ گوشتی بدون مصرف آنتی بیوتیک، 100درصد رشد داشته است.
  • در ساماندهی کشتارگاه های دام و طیور، اقدام به بهینه سازی سازه ها و تاسیسات، به منظور تولید گوش سالم تر در دستور کار اداره  کل دامپزشکی استان قرار داشته است.
  • احداث پیش سرد و اتاق های سرد در کشتارگاه هی دام و طیور نیز به منظور ارتقاء کیفیت بهداشتی و غذایی گوشت قرمز و سفید بیانگر تلاش برای تولید محصولات سالم تر می باشد.
  •  افزایش تعداد واحد های بسته بندی گوشت، مرغ، تخم مرغ و ماهی در استان بیانگر موفقیت اداره کل دامپزشکی استان در اشاعه و ارتقاء فرهنگ صحیح و بهداشتی تر مصرف فراورده های خام دامی می باشد.
  • افزایش تعداد خودروهای حمل فراورده های خام دامی و دام زنده، سبب اطمینان از روند بهداشت حمل گردیده است و مخاطرات مواد غذایی برای مصارف انسانی و دامی  را کاهش داده است.

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 6057
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه