دامداران بیماری انگلی در فصل بهار علی الخصوص بیماری CCHFرا جدی بگیرند
رئیس شبکه دامپزشکی درمیان : مبارزه با انواع کنه، شپش، مگس ها و لارو از جمله بیماری های اصلی دام و عامل بیماری های انگلی هستند.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی درمیان دکتر ذوالفقاری رئیس شبکه با بیان این خبر گفت : مبارزه با انگل های داخلی و خارجی بدن دام و پیشگیری از بیماری های دامی را مهمترین برنامه های دامپزشکی در فصل بهار دانست و افزود: بروز بیماری های انگلی در این فصل علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت دام، موجب خسارت های اقتصادی جبران ناپذیری می شود.
وی ادامه داد: انگل های دامی علاوه بر کاهش بازدهی دام، باعث ایجاد بیماری های پوستی، کم خونی، لاغری، کاهش رشد دام، انتقال عوامل بیماری زا و خسارت به صنعت دامپروری می شود.
وی گفت: بیماری هایی که احتمال شیوع آن در فصل گرما در دامداری ها وجود دارد شامل تیلریوز (زردی)، بابزیوز (خون شاش)، هیداتیدوز(کیستهای انگلی)، کپلک و نیز بیماری های مشترک انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.
ذوافقاری یادآور شد : فصل گرما و ماههای پرخطر از نظر آغاز فعالیت و رشد و تکثیر و فراوانی کنه ها، از تماس غیر ضروری با دام زنده و یا مصرف گوشت های حاصل از ذبح دامهای غیر مجاز که بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی و خارج از کشتارگاه دام تهیه و در چرخه مصرف وارد می شود، جدا خودداری کرده و به هنگام خرید گوشت قرمز از ممهور بودن آن به مهر بهداشتی دامپزشکی اطمینان کامل حاصل کرده و ترجیحا فرآورده های خام دامی مورد نیاز خود را تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه کرده و همچنین نسبت به سم پاشی اماکن دامی خود و حمام دادن دام های جهت مبارزه با بیماری تب کرمه کنگو اقدام فوری نمایند.
نظر دهید