توصیه های مهم دامپزشکی جهت تامین و نگهداری مناسب علوفه دام
.jpg)
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی زیرکوه مهندس فلکی رئیس شبکه دامپزشکی گفت : خشکسالی علاوه بر مشکلاتی که در حوزه تامین آب و علوفه برای دامداران ایجاد کرده است موجب گردیده تا دامداران بدون اطلاع از اصول تغذیه دام و طیور به مصرف انواع خوراک دام جدید روی بیاورند و نگهداری و مصرف غیر اصولی این مواد غذایی مشکلاتی از قبیل افزایش موارد مسمومیت با قارچ ، اسیدوز ، سوء هاضمه و سقط جنین را موجب شده است.
نگهداری غیر اصولی ذرت علوفه ای و کپک زدن آن، مصرف بیش از حد کنسانتره های دامی و انتخاب نامناسب نوع کنسانتره مصرفی نیز از مواردی است که باید هنگام تهیه و خرید علوفه مد نظر قرار داد در این خصوص موارد ذیل توصیه می گردد :
1-ذرت علوفه ای باید به صورت اصولی و صحیح سیلو شود و یا در بسته بندی پلاستیکی با کمترین مقدار ممکن هوا نگهداری شود تا کیفیت مطلوب خود را جهت استفاده در خوراک دام حفظ نماید.
2-قبل از تغییر جیره و یا هر گونه افزایش حجم جیره دام باید نسبت به تزریق واکسن آنتروتوکسمی (سرخ روده) به منظور پیش گیری از این بیماری مهلک اقدام نمود.
3-استفاده از کنسانتره دام پرواری به علت وجود کنجاله پنبه دانه به میزان ۱۲ درصد میتواند موجب مسمومیت و سقط جنین در دامهای آبستن شود.
دامداران علاقه مند می توانند با اعلام درخواست و انجام هماهنگی از خدمات آموزشی دوره های ترویجی شبکه دامپزشکی و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهره مند شده و با افزایش سطح اطلاعات خود ضمن بهره مندی بیشتر از علوفه موجود ،از بروز خسارتهای تغذیه ای دام پیش گیری نمایند.
نظر دهید