• 1398/05/19 - 13:40
  • تعداد بازدید : 311
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های بهداشتی رئیس شبکه دامپزشکی قاینات در خصوص ذبح دام در عید قربان پیش از خطبه های نماز جمعه

با نزدیک شدن به عید سعید قربان رئیس شبکه دامپزشکی قاینات در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه از همشهریان خواست در جهت جلوگیری از بروز بیماری های قابل انتقال بین انسان و دام شرایط بهداشتی ذبح دام را جدی بگیرند.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی قاینات دکتر محمودی رئیس شبکه با عرض تسلیت بمناسبت سالروز شهادت امام محمد باقر و همچنین تبریک پیشاپیش عید سعید قربان بیان نمود با توجه به آیین دینی در سراسر جهان مسلمانان در روز عید قربان اقدام به ذبح گوسفند قربانی می نمایند واز آنجایی که این گوشت نذری در بین اقوام و خویشان و مستمندان تقسیم می گردد و جنبه عمومی داشته رعایت شرایط بهداشتی ذبح و استحصال گوشت از اهمیت بالایی برخوردار است.

 وی گفت بیش از 1700 بیماری در جهان شناخته شده است که بیش از 832 مورد از حیوانات به انسان منتقل می شود که نزدیک به پنجاه درصد بیماری هایی که انسان مبتلا می شود مشترک بین انسان و حیوانات است و این اهمیت رعایت بهداشت و در ارتباط با محصولات دامی را بیش از پیش متذکر می شود.

محمودی افزود : حدود 400 بیماری وجود دارد که بین انسان و دام مشترک است و این موضوع اهمیت خرید دام و گوشت از مراکز مجاز را می رساند که شهروندان باید به این مهم اهتمام ویژه داشته باشند و به بیماری هایی که امکان انتقال آن از حیوان به انسان وجود دارد مبتلا نشوند زیرا ممکن است بعضی از بیماری های واگیر در حیوان وجود داشته باشد، اما حیوان دارای علائمی نباشد که از طریق آن بتوان به بیماری اش پی برد. که از این موارد به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می توان اشاره کرد که این بیماری هیچ علائم بالینی در دام ایجاد نمی کند و توسط دامپزشک هم قابل تشخیص نیست که اهمیت موضوع را دو چندان می کند.

وی همچنین با ذکر این نکته که دامپزشکی با کشتار دام خارج از چرخه نظارتی دامپزشکی و کشتارگاه به شدت مخالف است اظهار داشت حال اگر دامی در منزل وخارج از چرخه نظارتی دامپزشکی کشتار شد باید به چند نکته توجه داشت: اول اینکه بهداشت فرد ذبح ‌کننده بسیار مهم است و باید از لباس کار مناسب به همراه ماسک و دستکش برای ذبح دام استفاده شود و باید توجه داشت که خون و پسماند‌های ناشی از کشتار به سرعت فساد پذیر بوده و منبع بالقوه‌ای از نظر عفونت هستند وباید توجه داشت پس از ذبح نیز محل باید با یک ماده ضدعفونی غیر سمی گندزدایی شود و ضایعات کشتار را در محلی مناسب دفن بهداشتی نمایند تا توسط حیوانات موذی و سگ ها به اطراف منتشر نشود .

وی همچنین تاکید گوشت دام تازه کشتار شده به مدت حداقل 24 ساعت در دمای 0-4 درجه یا همان دمای یخچال نگهداری و سپس مصرف شود و در هنگام تماس با خون و احشاء حیوان، چه هنگام ذبح و چه هنگام قطعه قطعه کردن گوشت تازه در منازل از دستکش استفاده شود.

محمودی با ذکر این نکته که از اعتبارات ساال 97 حدود 100 میلیون تومان بابت بهسازی کشتارگاه دام هزینه شده است که 100 میلیون تومان دیگر نیز در اعتبارات سال 98 دیده شده است که پس از تخصیص توسط شهرداری شهر قاین هزینه خواهد شد.

وی در پایان عنوان کرد شبکه دامپزشکی قاینات در روز عید قربان با تجهیز 7 اکیپ ثابت و سیار در سطح شهرستان آماده ارائه خدمات به همشهریان می باشد و همچنین ساعت کار کشتارگاه در این روز از ساعت 7 الی 13 می باشد که کشتار در این روز بصورت رایگان انجام خواهد شد.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 242230
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه