توصیههای بهداشتی پیشگیری از بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
رئیس دامپزشکی سربیشه توصیههای بهداشتی پیشگیری از بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را بیان کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی سربیشه محسن رمضانی رئیس شبکه تب کریمه کنگو را یک بیماری مشترک بین انسان و دام عنوان کرد و افزود: در ایران بیشترین موارد ابتلا به این بیماری از طریق ذبح غیر بهداشتی دام و تماس با لاشه دامهای آلوده بوده است.
رمضانی تصریح کرد: عامل شیوع این بیماری در دامها از دسته انگل های خارجی بدن دام بوده ونام آن کنه هیالوما است که در زمان گرم بودن هوا بیشترین فعالیت را دارند، به همین دلیل تب کریمه هم از اواخر فرودین ماه تا اوایل پاییز بیشترین میزان شیوع را دارد.
رئیس دامپزشکی سربیشه در مورد علائم این بیماری نیز گفت: این بیماری جز تب مختصر و گذرا معمولاً علائم دیگری در دام ایجاد نمیکند و، چون تب نشانه بسیاری از بیماریهاست، نمیتواند به تشخیص قطعی این بیماری کمک کند، ضمناً تلفاتی نیز در دامها ندارد.
رمضانی با بیان اینکه ویروس بیماری در خون و بافتهای بدن حیوان مبتلا وجود دارد، افزود: در این مدت، انجام کارهایی مثل شاخبری، پشمچینی، کشتار دامهای مبتلا و هرگونه فعالیتی که سبب تماس افراد با خون و سایر بافتهای آلوده دامها شود میتواند سبب انتقال آلودگی گردد.
وی با تصریح اینکه ویروس بیماری تب کریمه کنگو با حرارت و طی پروسه پخت و پز از بین میرودخاطرنشان کرد: هنگام آماده سازی گوشت و آلایش دامی، محیط آشپزخانه و ظرفها آلوده میشوند و وجود هرگونه جراحت در پوست ممکن است، سبب بیماری شود.
رئیس دامپزشکی سربیشه به دامداران، شاغلین کشتارگاه ها، مراکز بسته بندی، میادین عرضه دام زنده و سایر مشاغل مرتبط توصیه کرد: به دلیل عدم امکان تشخیص بیماری در دام مبتلا به کارکنان و شاغلین این اماکن لازم است از وسایل ایمنی فردی همچون لباس کار، کلاه، ماسک، دستکش، چکمه و ... در هنگام کار با دام استفاده کنند.
وی مهمترین راه کنترل و پیشگیری از این بیماری خطرناک را رعایت مدت زمان پیش سرد در کشتارگاه برشمرد و اضافه کرد: خوشبختانه کشتارگاه دام شهرداری سربیشه که مسئول تامین گوشت سربیشه است به سالن پیش سرد مجهز می باشد و لاشه پس از استحصال به مدت ۲۴ ساعت در این اتاقها به منظور طی پروسه جمود نعشی نگهداری میشود که این مهم خود باعث افزایش کیفیت لاشه، افزایش ماندگاری، ضد عفونی شدن و نهایتا از بین رفتن این بیماری می گردد و از این بابت هیچگونه نگرانی برای مصرف کنندگان نداریم.
رئیس دامپزشکی سربیشه در توصیه به دامداران، انجام سم پاشی بدن و جایگاه نگهداری دام زیر نظر کارشناسان دامپزشکی با فاصله زمانی ۱۵ روز را تا پایان فصل تابستان از راه های مقابله با این بیماری برشمرد و تصریح کرد: این کار علاوه بر از بین بردن انگلهای خارجی بدن دام باعث پیشگیری از بیماریهای تب خونریزی دهنده کریمه کنگوو سایر بیماریهای دامی و مشترک میشود.
نظر دهید