توصیههای بهداشتی دامپزشکی نهبندان برای خرید و نگهداری ماهی قرمز
ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی و با در نظر گرفتن توصیههای بهداشتی دامپزشکی تهیه نمایید.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی نهبندان، محمد راه انجام رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان با بیان این مطلب اظهار کرد: مردم از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب نگهداری می نمایند، خودداری کنند.
وی افزود: از خرید ماهیانی که دارای علائمی مانند باله های تا خورده، سائیده و جمع شده، وجود لکه های پنبه مانند روی بدن، وجود زخم روی بدن، ماهی بی قرار و ماهی دارای فلس های ریخته می باشند، خودداری نمائید.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان در مورد شرایط نگهداری ماهی قرمز نیز گفت: برای هر قطعه ماهی به یک تا ۲ لیتر آب نیاز است و باید نسبت سقف به حجم نیز رعایت شود و از ظروف دهان گشاد برای تبادل بهتر اکسیژن استفاده کرد.
راه انجام ادامه داد: کلرزدایی آب مورد استفاده در تنگ ماهی از موارد مهم در نگهداری ماهی قرمز است که حتما ۲۴ ساعت قبل از استفاده باید آب را در جایی نگهدارند تا کلر آن خارج شود و همچنین یک تا دو بار در هفته آب ماهیان را تعویض کنید و از شن و ماسه های رنگی و تیز جهت تزئین آکواریوم ها و تنگ های ماهیان استفاده ننمایید.
وی به نکات بهداشتی که هنگام تعویض آب باید مورد توجه قرار بگیرد اشاره نمود و افزود: در هنگام تعویض آب نیازی به دستکاری ماهی نیست اما در صورت لزوم و بخصوص افرادی که سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی دارند، از دستکش استفاده کنند و شستشوی کامل دستها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی انجام شود.
راه انجام یادآور شد: به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، میتوان از نمک به میزان ۳ درصد و یا سایر ضدعفونی کنندهها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
نظر دهید