• 1402/01/29 - 12:06
  • تعداد بازدید : 492
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تشریح عملکرد دامپزشکی استان در حوزه مبارزه با بیماری تب مالت ( بروسلوز دامی )

سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی به تشریح عملکرد استان در خصوص مبارزه با بیماری بروسلوز ( تب مالت ) پرداخت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر عندلیبی سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی گفت:   بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام محسوب می شود. به همین دلیل همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار گرفته است.

وی گفت: دام های مبتلا به بروسلوز، معمولا فقط در اولین دوره آبستنی سقط جنین نموده و در هنگام سقط و تا مدتی پس از آن، با دفع ترشحات به شدت آلوده رحمی ، باعث آلودگی محیط ، مزارع و مراتع می شوند که این موضوع خود زمینه آلودگی را برای سایر حیوانات گله و نیز انسان فراهم می سازد.
عندلیبی گفت: بروسلوز در دام ماده با سقط جنین و در دام نر ایجاد تورم بیضه می کند و با توجه به اینکه در دام علائم واضح دیگری ندارد لذا به راحتی قابل تشخیص نیست و جهت تشخیص بیماری باید از کلیه دامها خونگیری و آزمایشات اختصاصی را جهت شناسایی دامهای مبتلا انجام داد .

 عندلیبی سپس به تشریح وضعیت واکسیناسیون بروسلوز ( تب مالت ) در  سال قبل ( 1401 )  پرداخت: 
 در سال 1401 تعداد 243470 راس بره و بزغاله ماده و تعداد 15301 راس گاو و گوساله علیه بروسلوز واکسینه شده است. 
وی  در خصوص برنامه پایش و مراقبت از بیماری در دام ها ادامه داد که در راستای این برنامه در سال 1401 تعداد 16998  راس گاو،  2434 نفر شتر و 1748 راس گوسفند و بز مورد پایش و نمونه گیری ( خونگیری ) قرار گرفت که از این تعداد 8  راس گاو ،  2 نفر شتر و  110 راس گوسفند و بز آلوده به این بیماری از چرخه تولید حذف گردید
ند. 
عندلیبی در پایان ضمن تاکید بر رعایت اصول بهداشتی توسط دامداران و استقبال از مایه کوبی دامهای ماده خود قبل از سن بلوغ دام از سایر شهروندان نیز تقاضا نمود از مصرف هرگونه فرآورده خام دامی که به روش سنتی و خارج از نظارت دامپزشکی تهیه می گردد خودداری نمایند.  

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 300227
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه