تشریح عملکرد دامپزشکی استان به مناسبت هفته اطلاع رسانی بیماریهای مشترک
معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی به مناسبت هفته اطلاع رسانی بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان ( زئونوزها) به تشریح عملکرد دامپزشکی استان پرداخت .
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر محمد شفائی معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان به مناسبت هفته اطلاع رسانی بیماریهای مشترک و نقش دامپزشکی در پیشگیری و کنترل بیماریها به تشریح عملکرد اداره کل دامپزشکی استان پرداخت .
دکتر شفائی گفت: بیماریهای قابل انتقال بین دام و انسان در اصل از گروه باکتری ها ، قارچ ها ، ویروسها و انگل ها بوده که ازمهمترین بیماریهای مشترک میان انسان و حیوان می توان به تب مالت ، هاری ، سیاه زخم یا شاربن ، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سالک نام برد. همچنین خطر بروز و شیوع سایر بیماریهای مشترک دیگر از قبیل آنفلوانزای فوق حاد ، جنون گاوی و ... را نباید نادیده گرفت .
این دسته از بیماریها به دلیل اهمیت حراست از سرمایه های دامی و ملی و سلامت جامعه بشری نمایانگر مسئولیت مشترک و خطیر پزشکی و دامپزشکی می باشد.
وی اشاره نمود خوشبختانه با تفاهم و همکاری بین دستگاههای اجرایی به خصوص دانشگاه علوم پزشکی و دامپزشکی استان تبادل اطلاعات و گزارش بیماریهای مشترک بین انسان و دام در سریع ترین زمان ممکن جهت اعمال برنامه های مراقبتی ، پیشگیری ، کنترل و جلوگیری از سرایت بیماری صورت می پذیرد .
وی به گزارش عملکرد همکاران دامپزشکی استان در خصوص برنامه های مراقبتی – بهداشتی ، مایه کوبی دام ها ، سم پاشی دام و جایگاه و .. پرداخت .
شفائی گفت :از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد 214199 راس انواع دام سبک و سنگین علیه بیماریهای مشترک از قبیل تب مالت و سیاه زخم و تعداد 5450 قلاده سگ علیه بیماری هاری واکسینه شده است .
در ارتباط با برنامه های پایش و مراقبت از بیماری های مشترک طی سه ماهه اول سال تعداد 41038 راس انواع دام سبک و سنگین توسط کارشناسان شبکه های دامپزشکی مورد پایش و معاینه قرار گرفته است.
با توجه به افزایش موارد حیوان گزیدگی و نمونه گیری های انجام شده از حیوانات مشکوک متاسفانه درصد قابل توجهی از گوشتخواران ( حیوانات گزنده) در نمونه های اخذ شده به عنوان حیوان هار شناسایی شده که توصیه ما به شهروندان محترم مراقبت بیش از پیش در این خصوص می باشد .
در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با توجه به اینکه در دام ها بیماری فوق هیچ گونه علائمی ندارد و کنه هیالوما عامل اصلی این بیماری می باشد توصیه های بهداشتی مراقبتی از قبیل عدم له کردن کنه ها ، سم پاشی دام و جایگاه ، تامین گوشت و فرآورده ها از مراکز تحت نظر دامپزشکی و ... مورد تاکید دامپزشکی بوده و انتظار می رود شهروندان رعایت این موارد را نیز جدی بگیرند .
شفائی افزود: در خصوص سم پاشی دام و جایگاه اداره کل دامپزشکی استان علی الرغم محدودیت مالی و تجهیزات از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد 672940 متر مربع جایگاه دام و 323027 راس انواع دام سبک و سنگین مورد سم پاشی قرار داده است و این برنامه تا پایان شهریور ماه ادامه خواهد داشت .
نظر دهید