• 1400/04/03 - 07:50
  • تعداد بازدید : 515
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تذکرات بهداشتی دام قبل و بعد ذبح

تذکرات رئیس شبکه دامپزشکی فردوس در خصوص کشتار دام صورت گرفت.

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی فردوس دکتر جواد اسماعیلی رئیس دامپزشکی شهرستان گفت : باید بدانیم دامهایی که برای کشتار و تأمین گوشت در نظر گرفته می شوند، در معرض دو نوع آلودگی قرار دارند آلودگی‌های اولیه که شامل ابتلا به انواع بیماریهای دامی یا مشترک بین انسان و دام است وآلودگیهای ثانویه که درحین اعمال کشتارگاهی، ذبح و حمل و نقل درشرایط غیر بهداشتی رخ میدهند.

برای تشخیص بیماری در دام‌ها،شرط اصلی کشتار این دام ها در کشتارگاه‌ها و به خصوص در کشتارگاه‌های صنعتی و انجام بازرسی گوشت، قبل و بعد از کشتار، توسط بازرسان است. در صورت مصرف گوشت‌های کشتار شده در خارج از کشتارگاه، احتمال ابتلای انسان به آلودگی ثانویه به مراتب افزایش می‌یابد.

اصول کلی بازرسی گوشت شامل معاینه دام زنده قبل از کشتار، بازرسی لاشه و احشاء‌ بعد از کشتار و در صورت لزوم انجام آزمایشات مختلف می‌باشد . بازرسی قبل از کشتار نیمی از عملیات بازرسی گوشت را شامل می شود و علاوه بر این کمک موثری در تشخیص بیماری و عوارض در هنگام بازرسی پس از کشتار می‌نماید، تشخیص بعضی از بیماری‌ها از جمله هاری، ‌کزار و بعضی مسمومیت‌ها که در لاشه هیچ علامتی ندارند و در بازرسی پس از کشتار قابل تشخیص نمی‌باشند را ممکن می‌سازد.

اسماعیلی با اشاره به اهمیت رعایت مسایل بهداشتی در امر تأمین گوشت مورد نیاز شهروندان گفت: در بحث کشتارگاه تلاش خاصی برای مبارزه با بیماریها  شده است و در شهرستان  کشتارگاههای بلدرچین و دام از سوی اداره دامپزشکی بازدید و نظارت بهداشتی می‌شوند .

 وی عنوان کرد: به علت اطلاع‌رسانی‌های انجام‌شده، هوشیاری مردم و رعایت اصول و نکات بهداشتی توسط مردم، مراکز عرضه گوشت و کشتارگاه‌های دام، تا این لحظه موردی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان مشاهده نشده است.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 275001
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه