تب مالت، بیماری هزار چهره خطرناک مشترک بین انسان و دام
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان خوسف دکتر وحید شریفی مسئول شبکه دامپزشکی شهرستان اظهار داشت: بیماری تب مالت یکی از خطرناکترین و مسریترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است.
شریفی گفت: این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دامهای مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار میگیرد.
وی در ادامه با بیان این نکته که باکتری بروسلا در انواع مختلف شیر، خامه و پنیر تازه برای دوره های زمانی متغیر زنده باقی می ماند گفت: پنیر غیر پاستوریزه تهیه شده از شیر غیرپاستوریزه که به مدت طولانی باکتری را در خود حفظ می کند و دیگر فرآورده های دامی آلوده مانند جگر و گوشت که به صورت خام یا نیم پز مصرف می شود، نیز منبع این عفونت محسوب می شود.
شریفی در خصوص راههای انتقال بیماری به انسان گفت: این بیماری از طریق مصرف شیر خام آلوده یا فرآوردههای لبنی حاصل از آن که به خوبی جوشانده نشدهاند و یا استنشاق هوای آلوده در محیطهای نگهداری دام و ورود باکتری از راه خراشهای پوستی و ملتحمه چشم قابل انتقال است.
شریفی در ادامه راهکارهای پیشگیری از تب مالت در انسان را چنین برشمرد:
جوشاندن شیر به مدت 5 تا 10 دقیقه در حرارت 60 درجه سانتیگراد (میکروب تب مالت در شیر با جوشاندن از بین میرود)
استفاده از وسایل حفاظتی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس غیر قابل نفوذ در زمان تماس با دام
خودداری از مصرف شیر خام یا جوشانده نشده
خودداری از مصرف پنیر تازه محلی مگر این که پنیر حداقل چهل روز در آب نمک نگهداری شده باشد ( برخی منابع تا 2 ماه را نیز توصیه کردهاند)
مصرف شیر و سایر فرآوردههای لبنی پاستوریزه و سالم
شریفی گفت: از ابتدای سال جاری بیش از 11000 راس دام علیه این بیماری واکسینه شده اند که خوشبختانه طی دو سال اخیر تعداد مبتلایان انسانی به بیماری تب مالت روند نزولی داشته و امید است با واکسیناسیون گسترده و افزایش سطح آگاهی مردم نسبت به راه های پیشگیری از این بیماری، تا حدی بتوانیم این بیماری را کنترل نماییم.
نظر دهید