تاکید بر جدی گرفتن بیماری آنتروتوکسمی
سرپرست شبکه دامپزشکی درمیان : دامداران در صورت عدم ایمن سازی دامهایشان علیه بیماری آنتروتوکسمی متحمل خسارت خواهند شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی درمیان دکتر ذوالفقاری سرپرست شبکه با بیان این مطلب گفت : بیماری آنتروتوکسمی یا قلوه نرمی و به زبان ساده تر سرخ روده بیماری است که بیشتر در فصل زمستان و بهار و مواقعی که جیره دام در حال تغییر است بروز می نماید.
وی یکی از عوامل اصلی تلفات در بره و بزغاله ها را بیماری آنتروتوکسمی برشمرد و گفت : بیماری آنتروتوکسمی از عوامل اصلی تلفات گوسفند و بز در این فصل می باشد که دامداران و بهره برداران دامی باید این بیماری را جدی بگیرند.
ذوالفقاری افزود : هرعاملی که باعٍث کاهش حرکات دستگاه گوارش دام گردد مثل مصرف بیش از حد شیر و یا غذای دانهای (غلات) توسط برهها و بزغالهها ، استرس ، تغذیه با جیره غذایی سرشار از غلات و ماده خشک کم (یونجه یا علف سبز، یا تغییر ناگهانی جیره از علوفه خشک به تر و بالعکس ، سبب تغییر وضعیت میکروبی دستگاه گوارش و ازدیاد باکتری ها و سموم آنها که عامل این بیماری هستند می شود.
سرپرست شبکه دامپزشکی درمیان تصریح کرد: علائم این بیماری بسته به شدت آن متفاوت بوده که در موارد فوق حاد با مرگ ناگهانی دام و در موارد با شدت کمتر علائم شامل اسهال ، زمینگیری ، تب و لرز، بی اشتهایی، بی قراری، گیجی، نفس نفس زدن، تشنج و ترشح زیاد بزاق و در نهایت مرگ دام می باشد.
وی به این نکته که واکسن پیشگیری از این بیماری با هزیه آزاد و توسط بخش غیر دولتی در درمانگاه ها و مراکز مایه کوبی دامپزشکی عرضه می شود، خاطر نشان کرد : در سال 1401 بیش از 36 هزار پانصد رأس گوسفند و بز علیه این بیماری در شهرستان درمیان توسط مراکز بخش خصوصی واکسینه شده اند.
نظر دهید