• 1400/05/20 - 08:22
  • تعداد بازدید : 811
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تاثیر برودت بر سالم سازی گوشت

کاهش درجه حرارت چه تاثیری بر سالم سازی گوشت می تواند داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی نهبندان، محسن آهنی سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان اظهار کرد: بر اساس دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور و جهت ارتقا کیفیت گوشت قرمز تازه استحصالی، لاشه های گوشت قرمز دام های ذبح شده بعد از کشتار باید به مدت 24 تا 48 ساعت در پیش سرد کشتارگاه و در دمای ۰ الی ۴ درجه سانتی گراد نگهداری شوند.

وی افزود: این امر علاوه بر تردی گوشت باعث جمود نعشی و کاهش pH گوشت شده و در پی آن بسیاری از میکروارگانیسم های بیماری زا نظیر باکتری عامل بیماری بروسلوز و ویروس عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را از بین می رود.

سرپرست شبکه دامپزشکی نهبندان ادامه داد: برخی آلودگی های انگلی نیز از طریق برودت غیرفعال می شوند، به طور مثال سالم سازی لاشه آلوده به انگل تنیاساژیناتا که عامل بیماری سیستی سرکوس بویس در گاو است نیز از طریق نگهداری لاشه در دمای منفی 10 درجه سانتی گراد به مدت 10 روز غیر فعال می شود.

آهنی خاطر نشان کرد: نگهداری گوشت تازه در برودت 0 الی 4 درجه سانتی گراد باعث ماندگاری لاشه گاو و شتر به مدت 5 روز و لاشه گوسفند به مدت 3 روز( 72 ساعت) می شود و همچنین گوشت استحصالی از کشتارگاه که در تونل های انجماد سریع منجمد شده باشند در صورتی که در فریزر( 18-) درجه سانتی گراد نگهداری شوند در گوشت گاو و شتر  تا یکسال و گوشت گوسفند و بز تا 9 ماه  قابل مصرف خواهند بود.

وی با بیان اینکه که سرما در اکثر میکروارگانیسم های بیماری زا باعث اختلال در رشد، تکثیر و حتی مرگ عوامل بیماریزا می گردد از همشهریان خواست: فرآورده های خام دامی خریداری شده را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه و زنجیره سرد محصول خریداری شده را تا قبل از مصرف رعایت کنند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 276255
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه