بیماری آنگارا را جدی بگیریم
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی درمیان دکتر جواد ذوالفقاری سرپرست شبکه دامپزشکی درمیان گفت:
بیماری آنگارا یک بیماری ویروسی بوده که معمولاً در جوجه های گوشتی 8-9 روزگی بروز می نماید ولی در گله های تخمگذار و مادر نیز اتفاق میافتد. در گله های مادر زمان وقوع بیماری در سنین 32-28 هفتگی و در گلههای تخمگذار تجاری 20-10 هفتگی میباشد.مهمترین ضایعه پس از مرگ که بر روی لاشه دیده میشود وجود بیش از 20-5 سی سی محلول شفاف در کیسه اطراف قلب میباشد، در لاشه نیز پر خونی عمومی و ادم ریه وجود دارد، کبد و کلیه ها بزرگ و رنگ پریده و ترد و شکننده میگردند.
وی گفت: . در صورت ابتلای گله به بیماریهای تضعیف کننده سیستم ایمنی میزان تلفات واحد به 80 درصد هم می رسد. لذا رعایت کامل اصول بهداشتی- قرنطینه ای، اصول امنیت زیستی و واکسیناسیون مناسب در پیشگیری از بیماری بسیار مؤثر است.
ذوالفقاری برای پیشگیری از انتقال بیماری موارد زیر را یادآور شد:
- - با توجه به نقش مهم کود و فضولات طیور در انتقال بیماری، فرآوری و عقیم سازی کود در هر دوره انجام شده و کود فرآوری شده با اخذ مجوز از دامپزشکی حمل گردد.
- - قبل از جوجه ریزی لازم است سالنها و انبار(کف و دیوارههای داخل و خارج) و وسایل مختلف، پاکسازی و ضدعفونی شوند.
- - جوجه یکروزه از منابع مطمئن و واحدهای مرغ مادر واکسینه علیه بیماری آنگارا تأمین گردد.
4- واکسیناسیون مطابق با الگوی منطقه در واحد پرورش صورت گیرد و بخصوص واکسیناسیون علیه بیماری گامبورو انجام پذیرد.
5- از رفت و آمد غیر ضروری افراد و ورود وسایل نقلیه به واحد جلوگیری شود و در صورت لزوم، این امر با رعایت کامل موارد بهداشتی (دوش گرفتن، پوشیدن لباس کار، چکمه، ماسک، کلاه و دستکش و ضدعفونی کامل وسیله نقلیه شامل چرخها و بدنه) صورت گیرد و کلیه رفت و آمدهای افراد و ورود و خروج وسایل نقلیه ثبت شود.
6- حوضچه ضدعفونی مقابل درب ورودی مزرعه و ورودی سالنها و انبار باید فعال نگه داشته شود و حوضچههای ضدعفونی با عمق کافی و مواد ضدعفونی کننده تازه برای افراد و وسایل نقلیه وجود داشته باشد.
7- رعایت بهداشت و اصول قرنطینه در ورودی سالن به مراتب از محوطه؛ مهمتراست؛ بنابراین لازم است از آلوده نبودن کلیه وسایل، مواد، آب، دان و افرادی که به سالن وارد میشوند اطمینان حاصل شود. لازم است هنگام ورود به سالن، شستن دستها با آب و صابون، ضدعفونی آنها و تعویض کفش، یا حداقل برس کشی کف چکمه با مواد ضد عفونی انجام شود. توصیه میشود از کفش و لباس اختصاصی برای هر سالن استفاده شود.
8- از ورود پرندگان وحشی از جمله کبوتر و کلاغ به داخل انبار دان و سالن پرورش بایستی جلوگیری شود.
9- از رها کردن تلفات در فضای بیرون سالن (اعم از داخل مرغداری یا خارج آن) به نحوی که در دسترس پرندگان وحشی و سایر حیوانات قرار گیرد جداً خودداری شود. لازم است لاشه پرندگان پس از جمع آوری، در کیسههای پلاستیکی قرارگیرند و به کورههای لاشه سوز یا محل دفن بهداشتی منتقل شوند.
10- همه کارکنان مرغداری لازم است از ملاقات با کارکنان سایر واحدها خودداری کنند.
11- از جابهجایی دان و نهاده و ... بین واحدهای پرورش خودداری شود.
12- هر گونه تلفات غیر عادی و یا کاهش مصرف دان و آب و افزایش تلفات، در اسرع وقت(حداکثر 48 ساعت) به اطلاع اداره دامپزشکی و مسئول فنی واحد رسانده شود.
سرپرست شبکه دامپزشکی درمیان خاطر نشان کرد: توصیه اکید می شود واحدهای درگیر بیماری ، برای جوجه ریزی مجدد واحد، مدت بیشتری را در نظر بگیرند و در طول این مدت نیز چندین مرتبه ضدعفونی با مواد ضدعفونی مناسب صورت پذیرد.
نظر دهید