• 1403/06/05 - 07:20
  • تعداد بازدید : 298
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اتمام طرح پایش سرمی و مولکولی آنفلوانزای فوق حاد در طیور بومی خراسان جنوبی

 به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر زنگوئی مطلق رئیس اداره مبارزه با بیماریهای طیور دامپزشکی استان  از اتمام طرح پایش سرمی و مولکولی آنفلوانزای فوق حاد در طیور بومی خراسان جنوبی خبر داد.

وی گفت: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماریهای ویروسی قابل انتقال بین جمعیت پرندگان و انسان می باشد که با سرعت انتقال و انتشار بالا، تلفات سنگین و خسارات اقتصادی هنگفتی به صنعت طیور همراه است.

 لذا پایش و مراقبت طیور و ارزیابی سرمی آنها می تواند نقش بسیار مؤثری در پیش بینی و برنامه ریزی های کنترلی و پیشگیرانه بیماری ایفا کند.

وی افزود:با توجه به اهمیت طیور بومی بعنوان مخازن و ذخایر این بیماری و ارتباط نزدیک این طیور با روستائیان از منظر تأمین گوشت و تخم مرغ، پایش طیور بومی روستایی اهمیت زیادی در برنامه ریزی ها و اقدامات کنترلی دارد.

زنگویی گفت: طرح ردیابی سرمی و مولکولی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تحت تیپ H5  توسط سازمان دامپزشکی از ابتدای تیر ماه بطور همزمان در کل کشور و استان خراسان جنوبی آغاز گردیده  و طی زمانبندی اعلامی و مطابق با دستورالعملهای صادره در 24  مرداد ماه به اتمام رسید.

در این طرح بیش از یازده اکیپ از شهرستانهای مختلف فعالیت داشته و با مراجعه به روستاهای انتخابی، مراحل مختلف طرح را اجرا نمودند. در این طرح 70 روستا از شهرستانهای مختلف سطح استان مورد پایش قرار گرفت و در مجموع 7096 پرنده از انواع مختلف شامل مرغ و خروس، بوقلمون، اردک، غاز و ... مورد نمونه برداری قرار گرفتند.

آزمایشات مربوطه با هدف ردیابی آنفلوانزای فوق حاد در آزمایشگاه مرکزی اداره کل صورت گرفت و در نهایت 6277 آزمایش سرمی و 819 آزمایش مولکولی صورت پذیرفت. نتایج حاصله حاکی از عدم ردیابی ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تحت تیپ  H5در طیور بومی روستاهای انتخابی بود.

وی در پایان گفت: اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی به عنوان متولی بهداشت دام و طیور و فرآورده های خام دامی، همواره واحدهای مختلف تولیدی را مورد رصد و پایش قرار می دهد و از تولیدکنندگان محترم نیز تقاضا داریم ضمن همکاری با دامپزشکی، هرگونه مورد مشکوک به بیماری با علائم تلفات ناگهانی و یا افت تولید ، علائم بالینی مشکوک(خونریزی تاج و ریش، خونریزی ساق پا، علائم تنفسی حاد، مرگ ناگهانی) را به نزدیکترین اداره دامپزشکی اطلاع داده تا پیگیری لازم صورت پذیرد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 324268
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه