• 1402/07/09 - 10:35
  • تعداد بازدید : 639
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آگاهی دادن بهترین راه مقابله با بیماری هاری است

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه گفت:هاری یک بیماری ویروسی سیستم اعصاب مرکزی است. این بیماری کشنده بین حیوانات(پستانداران خونگرم) و انسان مشترک بوده و اغلب بوسیله گزش حیوان آلوده مانند سگ، گربه،خفاش، موش، خفاش، راسو،گاو و... به انسان منتقل می شود.

 به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی بشرویه دکتر سید حمید عبدی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گفت: شش مهر  بعنوان روز جهانی هاری نام گذاری شده و هرساله سازمانهای ذیربط سعی درافزایش آگاهی  افراد جامعه درمورد بیماری هاری دارند. درکشور ما نیز نهادهایی در رابطه با بیماری هاری مسئولیت دارند ازجمله سازمان دامپزشکی ،اداره مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی که همواره در راستای مهار این بیماری در تلاش هستند. آگاهی دادن بهترین راه مقابله با بیماری هاری  است.

وی گفت: این بیماری کشنده بین حیوانات(پستانداران خونگرم) و انسان مشترک بوده و اغلب بوسیله گزش حیوان آلوده مانند سگ، گربه،خفاش، موش، خفاش، راسو،گاو و... به انسان منتقل می شود. در صورت بروز علائم هاری این بیماری درمان ناپذیر بوده و سرانجام به مرگ منجر می شود، البته افرادی که توسط حیوانات اهلی و وحشی گاز گرفته می شوند اگر دراسرع وقت به مراکز پیشگیری هاری مراجعه نمایند به این بیماری مبتلا  نخواهند شد                                                                                                                                                      

راههای سرایت بیماری هاری به حیوان و انسان

گاز گرفتن : گاز اصلی ترین راه سرایت بیماری، گازگرفتن به وسیله حیوان هار است.

پنجه کشیدن :پنجه  آغشته به بزاق حاوی ویروس به ویژه در گربه و گربه سانان که عادت به لیس زدن پنجه های خود دارند نیز ایجاد بیماری می کند

پوست:از طریق پوست سالم ، سرایت پذیر نیست؛ ولی از راه کوچکترین خراش یا زخم در پوست ، این بیماری منتقل می شود

ویروس هاری حتی از زخم های بسیار کوچک و در حد خراش هم می تواند  باعث ابتلای فرد گردد ؛ پس زخم هر چند کوچک (حتی خراش پوستی ) بایستی فوری تحت درمان پیشگیری از هاری (شستشوی زخم و واکسیناسیون) قرار گیرد.

علائم بیماری در حیوانات:

اولین علامت بیماری تغییر در رفتار و عادت های حیوان است ؛ به نحوی که گوشه گیر و منزوی می شود یا عصبانی و بدخو شده و به گاز گرفتن سنگ،چوب و اشیای مختلف پرداخته و به هرکس و حیوان سر راه خود حمله می برد. همچنین به علت عدم قدرت بلع کف از دهانش سرازیرشده و صدای حیوان ناموزون می شود،حیوان به زودی در اثر فلج دستگاه تنفسی خواهد مرد.

اقدامات اولیه در برخورد با حیوان گزیدگی

شستشوی عمقی با آب وصابون حتی با استفاده از برس به مدت 10تا 15دقیقه

 مراجعه فوری به نزدیک ترین مرکز بهداشت به محل سکونت جهت دریافت واکسن و سرم هاری

  • گروه خبری : اخبار شبکه دامپزشکی بشرویه,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 308198
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه