• 1401/04/16 - 08:39
  • تعداد بازدید : 498
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدار مخاطرات بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه با اشاره به بالا رفتن احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال، بر رعایت اصول پیشگیری در برابر این بیماری تاکید کرد

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه دکتر سید حمید عبدی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گفت: احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما بیشتر از دیگر ایام سال است.

وی  گفت: با وجود اینکه احتمال بروز این بیماری در همه ایام سال وجود دارد، اما با فرارسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنهها، احتمال شیوع بیماری که جزو بیماریهای مشترک بین انسان و دام است، بالا میرود.

سید حمید عبدی  با اشاره  اینکه دام آلوده به ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به ظاهر سالم بوده و علامت خاصی ندارد، افزود: این بیماری با وجودی که در دام بدون علامت است و نهایتا با ایجاد یک تب خفیف دو تا هفت روزه همراه باشد، اما در انسان علائم خطرناک و حتی کشنده ای دارد

.رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه گفت:تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی کشنده مشترک بین انسان و دام است.

 وی ادامه داد: بیماری تب کریمه کنگو در انسان معمولا با تب آغاز میشود و بیمار پس از تب کردن علائمی مثل حالت تهوع، بی اشتهایی، اسهال، استفراغ خونی، ضعف و درد شدید عضلانی و خونریزی زیر پوستی را تجربه می کند و  احتمال مرگ در مبتلایان زیاد است.

عبدی  اشاره ای هم به تاریخچه شناسایی بیماری داشت و افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای اولین بار در منطقه کریمه مشاهده و  چند سال پس از آن در کنگو شناسایی شد و با توجه به به همراه بودن بیماری با تب و خونریزی  به نام "تب خونریزی دهنده کریمه کنگو" مشهور شده است

سید حمید عبدی با بیان اینکه دامداران، دامپزشکان، قصابها و کارگران کشتارگاهها بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند، گفت: این افراد در زمان کار باید ضمن رعایت نکات بهداشتی، از لباس کار، دستکش و چکمه مناسب استفاده کنند و سلاخان و کارکنان کشتارگاه نیز باید حین کار از خوردن و آشامیدن پرهیز کنند.

وی با تاکید بر اینکه احتمال شیوع بیماری در بانوان  خانه دار زیاد است، گفت: توصیه میشود خانمها برای جلوگیری از انتقال احتمالی بیماری زمان قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش یکبار مصرف استفاده کنند .

سید حمید عبدی مهمترین عامل انتقال ویروس این بیماری را کنه ها دانست و افزود: از سایر راههای انتقال این بیماری میتوان به تماس با ترشحات، خون و بافت دام و یا انسان آلوده به بیماری اشاره کرد

.وی با بیان اینکه احتمال انتقال بیماری از طریق مصرف گوشت آلوده دور از انتظار نیست، گفت: نگهداری گوشت گرم به مدت 24 ساعت در یخچال سبب از بین رفتن ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می شود، چون با گذشت این زمان  مقداری از PH گوشت کاهش یافته و این رخداد منجر به از بین رفتن ویروس میشود.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه یادآور شد: برای پیشگیری از شیوع بیماری ضروری است که ذبح دامها در کشتارگاه تحت نظارت دامپزشکی انجام شود و لاشه دام زمان لازم را در سردخانه برای غیر فعال شدن عامل احتمالی بیماری سپری کند

وی در پایان از مردم خواست : در روز عید قربان دام نذری خود را در کشتارگاه و تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی ذبح نمایند و از کشتار در معابر عمومی و خیابان جدا خودداری کنند

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 287975
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه