هشدار دامپزشکی زیرکوه در خصوص پیشگیری از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
رئیس شبکه دامپزشکی زیرکوه اظهار کرد با عنایت به افزایش دما در روزهای آینده و به تبع آن افزایش فعالیت کنه های حیوانی که می توانند موجب انتقال و شیوع بیماری تب کریمه کنگو شوند ، شهروندان از ذبح دام در معابر و منازل ، خرید گوشت قرمز از مراکز غیر مجاز ، خرید گوشت های قرمز فاقد مهر و لیبل دامپزشکی خودداری نمایند.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی زیرکوه فلکی رئیس شبکه گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری عفونی ویروسی است که عمدتا از طریق کنه منتقل می شود و علاوه بر کنه، تماس بدون استفاده از لوازم حفاظتی با لاشه ،خون و ترشحات دام مبتلا می تواند موجب بروز بیماری در انسان شود و این بیماری فاقد هرگونه علائم بالینی در دام است.
وی افزود : علاوه بر لزوم استفاده از تجهیزات حفاظت فردی در هنگام ذبح دام ، شهروندان از ذبح دام های آلوده به کنه و یا دارای آثار گزش کنه خودداری نموده و لاشه دام ذبح شده قبل از قطعه بندی و مصرف به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شده و پس از آن قطعه بندی و مصرف شود.
دامداران با سمپاشی دوره ای دام ها و واحدهای دامداری علاوه بر پیشگیری از بروز بیماری تب کریمه کنگو میتوانند از بروز بسیاری از بیماری های منتقله از طریق انگل های خارجی از قبیل تیلریوز، بابزیوز ، آناپلاسموز ، سورا و … پیشگیری نمایند.
نظر دهید