مرغداران فردوس با اصول امنیت زیستی در واحدهای مرغداری آشنا شدند
دوره آموزشی "اصول امنیت زیستی در واحدهای مرغداری" و "آشنایی با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان" با هدف آشنایی مالکین و کارگران واحدهای مرغداری شهرستان فردوس برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس، دکتر جواد اسماعیلی رئیس شبکه دامپزشکی گفت: با توجه به نقش مهم و انکارناپذیر آموزش در پیشگیری از انتشار و انتقال بیماریهای دام و طیور و حفظ و حراست از سرمایه دام و طیور کشور، به منظور آشنایی مالکین و نیروهای شاغل در واحدهای مرغداری گوشتی و تخمگذار شهرستان فردوس با "اصول امنیت زیستی در واحدهای مرغداری" و همچنین " بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان" دوره آموزشی با مشارکت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی، شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس، واحد ترویج مدیریت جهادکشاورزی فردوس و شرکت تعاونی مرغداران فردوس برگزار شد.
وی در این دوره آموزشی از پرورش دهندگان خواست: هرگونه تلفات غیرعادی خود را به اداره دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند و لاشههای تلف شده را به صورت روزانه از سالن مرغداری خارج کرده و در مرغداری با توجه به امکانات موجود به صورت بهداشتی دفن نمایند.
دکتر زنگویی مطلق، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی در این دوره آموزشی گفت: با اجرای ضوابط و مقررات بهداشتی و قرنطینهای دامپزشکی، صنعت مرغداری در تمام مراحل تولید، از جمله ورود جوجه یک روزه به مرغداریها، طول دوره پرورش، کشتار و عرضه مرغ بستهبندی شده تازه برای مصرف کنندگان، تحت نظارت و بازرسی بهداشتی دامپزشکی قرار دارد.
زنگوئی مطلق درخصوص اقدامات امنیت زیستی و بیوسکیوریتی در واحدهای پرورش طیور گفت: شیوع بیماری در منطقه خسارات مستقیم و غیرمستقیم بزرگی به سلامت جامعه و اقتصاد مرغداری وارد میآورد و مهمترین عامل در پیشگیری از بروز بیماری، مراقبت و پایش دقیق بر نقاط بحرانی در مرغداری ها است که ضروری است این نقاط در تمامی مرغداری ها شناسایی و با دقت نظر نسبت به مراقبت و پایش آنها اقدام شود.
دکتر پورسطانی، مسئول بهداشتی واحدهای مرغداری در شهرستان فردوس نیز با بیان اهمیت اجرای روشهای اصول امنیت زیستی در واحدهای مرغداری، گفت: امنیت زیستی شامل مجموعهای از اقدامات مدیریتی و فیزیکی طراحی شده برای کاهش خطر ، ورود، استقرار و گسترش بیماری های حیوانی، عفونتها یا آلودگیهای انگلی که درصورت اجرای آنها، پتانسیل ورود و انتشار عوامل بیماری زا به داخل و یا بین قسمت های مختلف مرغداری کاهش مییابد.
وی اقدامات بهداشتی در خصوص تهیه جوجه یک روزه با کیفیت و مورد تأیید دامپزشکی مبدأ، ضدعفونی و آماده سازی مرغداری، مایهکوبی و پیشگیری از بیماریها در طول دوره پرورش را عامل مهمی در تولید مرغ سالم و در نتیجه تهیه گوشت سفید با کیفیت جهت مصرف خانوار دانست.
پورسلطانی از مرغداران خواست که با رعایت دقیق دستورالعملهای سازمان دامپزشکی در تمامی مراحل پرورش اعم از خرید جوجه، حمل و نقل جوجهها، ایجاد سالنهای پرورشی بهداشتی، واکسیناسیون و درمان جوجهها، علاوه بر تضمین موفقیت فعالیت اقتصادی خود، در تهیه گوشت مرغ سالم، با کیفیت و بهداشتی برای مصرف عموم مردم سهیم باشند.
نظر دهید