مدیر کل دامپزشکی استان عنوان کرد:
فعالیت 60 اکیپ ثابت و سیار دامپزشکی ویژه عید قربان در استان خراسان جنوبی
60 اکیپ ثابت و سیار نظارت بر سلامت، بهداشت و ذبح شرعی احشام در روز عید سعید قربان در استان خراسان جنوبی ساماندهی شدهاند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر محمد علی بخشی کارشک مدیر کل دامپزشکی استان در راستای نظارت بر ذبح دام در روز عید قربان اظهار داشت : 60 اکیپ شامل 25 اکیپ ثابت و 35 اکیپ سیار با حضور 25 دکتر دامپزشک ، 62 بازرس بهداشت گوشت و 14 ناظر شرعی برای ذبح در کشتارگاهها و نقاط تعیین شده در شهرستانها برای ذبح دام مستقر شده و خدمات خود را رایگان ارائه میدهند.
وی عنوان کرد : اکیپ های دامپزشکی از صبح روز عید قربان فعالیت خود را در کشتارگاه ها و برخی نقاط مشخص در شهرستان ها آغاز خواهند کرد و به منظور جلوگیری از انتقال بیماری های قابل انتقال از دام به انسان به خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توصیه میشود دامهای قربانی خود را در کشتارگاه و یا مکانهای تعیین شده تحت نظارتهای بهداشتی و شرعی ذبح کنند.
بخشی با تاکید بر اینکه گوشت تهیه شده ۲۴ ساعت و جگر 48 ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس مصرف شود ادامه داد : با نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچالی خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از بین میرود و همچنین توصیه میشود در هنگام آمادهسازی و قطعه بندی گوشت حتماً از دستکش و لوازم حفاظت فردی استفاده شود و پس از اتمام کار کلیه لوازم کار شستشو و ضدعفونی گردد.همچنین از مصرف گوشت و جگر نیم پز اکیداً خودداری کرده و حتماً در زمان طبخ به ویژه جگر از مغز پخت بودن قبل مصرف اطمینان داشته باشند. و از قرار دادن امعا و احشا باقی مانده از لاشه مشکوک و دارای ضایعه به حیوانات بخصوص سگ و گربه جدا خود داری گردد.
وی عنوان کرد : بخاطر احتمال انتقال بیماری هایی از دام به انسان ، هرگونه کشتار خارج از کشتارگاه و چرخه نظارتی دامپزشکی ممنوع می باشد و انتظار می رود همشهریان و هم استانی های عزیز به این مهم اهمیت داده و در صورت وجود هرگونه سوال با شماره گیری 1512 با کارشناسان دامپزشکی در سراسر استان ارتباط برقرار نموده و مشاوره لازم را دریافت نمایند و در صورت نیاز بازرسان بهداشتی دامپزشکی در محل حضور خواهند یافت .
نظر دهید