• 1398/05/09 - 10:35
  • تعداد بازدید : 434
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

خطر شکوفایی جلبکی و کاهش اکسیژن برای استخر های پرورش دو منظوره ماهیان گرمابی

کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور ،زنبور عسل و آبزیان به آبزی پروران هشدار داد.

به گزارش روابط عمومی  اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی، مریم ناصح، کارشناس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، زنبور عسل و آبزیان به آبزی پروران هشدار داد.

وی گفت :  با توجه به افزایش دما و به تبع آن شکوفایی جلبکی و مصرف بیشتر اکسیژن به خصوص در شب و ابتدای صبح مقتضی است میزان کوددهی را کاهش و هوادهی استخر را افزایش داده و در عین حال مواظب علایم کاهش اکسیژن در ماهی ها که شامل تجمع ماهیها در ورودی آب و تنفس سطحی آنها  باشند.

ناصح گفت : با توجه به افزایش دما و، وجود موادآلی غنی که از طریق کوددهی که ساده ترین و ارزان ترین روش افزایش محصول ماهی در استخرهای پرورش ماهیان گرمابی است انجام میشود  و نیز به تبع آن شکوفایی جلبکی سریعی که در این استخرها صورت می گیرد میتواند دارای اثرات منفی بر روی ماهیان پرورشی باشد.

وی افزود: شکوفایی سریع جلبکی (پلانکتونی) اگر چه در روز میتواند به دلیل فتوسنتز جلبکها، مولد اکسیژن وجاذب دی اکسید کربن باشد ولی در شب عکس پدیده بالا یعنی جذب اکسیژن و دفع دی اکسید کربن صورت می گیرد و این موضوع به خصوص در مورد استخرهای دو منظوره که دارای سیستم مناسب هوادهی نیستند و یا کنترلی بر روی میزان کوددهی به استخر ندارند بسیار حائز اهمیت است و میتواند تلفات ماهیان را در طول شب و ابتدای صبح باعث شود.

ناصح گفت :  علاوه بر این جلبک های سبز آبی با مسدود کردن آبشش ماهی ها میتوانند اثرات مرگباری داشته باشند و تعدادی از آنها در سطح استخر شناور شده و هنگامی که دانسیته جلبک ها به حد کافی رسید بر روی سطح استخر پتو ایجاد می شود که مانع جذب اکسیژن هوا توسط آب استخر می گردندونیز  کف ایجاد شده توسط جلبکها هم مانع نفوذ اکسیژن به آب می شودو بعضی از جلبکهای سبز آبی تولید مواد سمی میکنند که میتواندباعث مسمومیت در ماهی و موجودات دیگر آبزی گردد. علاوه بر این پس از مرگ جلبک های شکوفا شده، اکسیژن  محلول توسط باکتریها جهت تجزیه جلبک های مرده مصرف می شود که اکسیژن محلول کاهش یا فته و باعث مرگ ماهی ها می شود

وی گفت :  باید به این نکته توجه داشته باشیم که آبهای چاههای عمیق و زیرزمینی دارای درصد پایینی از اکسیژن محلول ودرصد بالایی از دی اکسید کربن هستند که این منابع آبی در شب و تابستان، زمانی که میزان تنفس بالاست می تواند دلیلی برای نگرانی باشد. اگر درصد اشباع اکسیژن کمتر از 80 درصد باشد یعنی حدود 3 میلی گرم در لیتر و یا کمتر اکسیژن داشته باشیم نبایداستخر کودهی شود چون باعث کاهش بیشتر اکسیژن خواهد شد.

ناصح  در پایان گفت: در صورت وجود هر گونه سئوال و یا  مشکل با کارشناس آبزیان اداره کل دامپزشکی با شماره 32233824 و داخلی 166 تماس بگیرید.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 135381
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه