• 1398/05/14 - 07:48
  • تعداد بازدید : 312
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های مدیر کل دامپزشکی استان در آستانه عید قربان

مدیر کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی : دام باید از میادین تحت نظارت دامپزشکی تهیه شود/نذورات عید قربان در منازل و معابر ذبح نشود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر محمد اصغر زاده مدیر کل دامپزشکی استان با توجه به نزدیک شدن  عید سعید قربان، در خصوص توصیه‌های بهداشتی ذبح دام گفت: قربانی کردن یکی از ارزش‌های بسیار مهم در دین اسلام است و مسلمانان برای آن جایگاه ویژه‌ای قائل هستند.

اصغرزاده ضمن اطمینان خاطر به مردم در خصوص آمادگی کامل اکیپ های نظارتی در استان  گفت : شرایط فعلی ایجاب می‌کند، مراقب‌های ضروری اعمال شود تا سلامت مردم به سبب قربانی کردن دام به خطر نیفتد، بنابراین افرادی که به هر طریقی در قربانی کردن گاو و گوسفند به طور مستقیم نقش دارند یا اینکه با لاشه، امعاء و احشاء، پوست و گوشت تازه حیوان سروکار دارند، باید مراقب باشند تا به بیماری‌هایی که امکان انتقال آن از حیوان به انسان وجود دارد، مبتلا نشوند.

وی افزود: ممکن است بعضی از بیماری‌های واگیر در حیوان وجود داشته باشد، اما حیوان دارای علائمی نباشد که از طریق آن بتوان به بیماری‌اش پی برد.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که از حیوان به انسان قابل انتقال است، بیماری تب کریمه کنگو است، این بیماری افرادی را که به کار ذبح یا جابه‌جایی دام اشتغال داشته یا به نگهداری آن در کنار منازل خود مبادرت می‌ورزند، درگیر می‌کند و همچنین افرادی که با گوشت تازه حیوان سروکار دارند نیز ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار گیرند.

مدیر کل دامپزشکی استان گفت : تمام افراد موظف هستند، به توصیه‌های سازمان دامپزشکی توجه کافی داشته و آن را جدی بگیرند.

اصغرزاده  در ادامه گفت :  یکی از مهم‌ترین توصیه‌های دامپزشکی این است که دام از میادین تحت نظارت دامپزشکی تهیه شود، چراکه در این میادین کنترل‌های کافی توسط همکاران نظارتی دامپزشکی  اعمال می شود.

وی خاطرنشان کرد: هم استانی ها باید توجه داشته باشند که از خرید دام از افراد ناشناس یا افرادی که آن را در معابر به فروش می‌رسانند، یا افرادی که لاشه و گوشت حیوان را خرید و فروش می کنند،  جدا خودداری کنند.

اصغرزاده  گفت: باید دقت شود که گوشت حیوانی که تازه ذبح شده است، می‌تواند عامل انتقال بیماری باشد، بنابراین گوشت‌ها بعد از نگهداری در شرایط ویژه (۲۴ الی ۴۸ ساعت در دمای یخچال) خرد و تکه تکه شوند، در غیر این صورت می‌تواند آلوده کننده باشد.

وی اظهار کرد: روی پوست حیوان تازه ذبح شده، ممکن است، تعداد زیادی کنه وجود داشته باشد و چنانچه روی بدن انسان قرار بگیرد،امکان انتقال بیماری تب کریمه کنگو و سایر بیماری‌های واگیردار را دارند و حتی له کردن کنه‌ای که روی پوست قرار گرفته، اقدام خطرناکی است که می‌تواند بیماری را در پی داشته باشد.

وی با بیان اینکه باید از تماس و بازی کودکان با دام جلوگیری شود، گفت: شست و شوی دست‌ها در هنگام تماس با دام ضروری است و چنانچه بعد از تماس با دام علائمی همچون تب، خونریزی از بینی، دهان، دستگاه گوارش و مجاری ادراری و کبودی پوست مشاهده شد، بلافاصله به پزشک مراجعه شود.

اصغرزاده   با بیان اینکه تماس با حیوان منجر به ابتلا به بیماری‌های دیگری همچون تب مالت و سیاه زخم نیز می‌شود، افزود: ذبح کردن در خیابان و منازل می‌تواند به عنوان عامل خطرآفرین جدی به جای یک نفر چند نفر را در معرض ابتلا قرار دهد و لذا همشهریان در مکانهایی که اداره کل دامپزشکی استان  تعیین کرده ذبح دام خود را انجام دهند

مدیر کل دامپزشکی استان از تشکیل 32 اکیپ ثابت و 41 اکیپ سیار و 12 ناظر ذبح شرعی در استان خبر داد و افزود: 25 دامپزشک و 72 بازرس بهداشتی گوشت در روز عید قربان آماده خدمت رسانی هستند.

اصغرزاده در ادامه  گفت : در مرکز استان 12 اکیپ ثابت و 14 اکیپ سیار از اولین ساعات روز عید قربان کار نظارت بر نذورات همشهریان را بر عهده خواهند داشت .

اصغر زاده در پایان  از آمادگی تمامی کارکنان دامپزشکی در این روز خجسته و مبارک یاد کرد و  گفت : امیدواریم با همکاری مردم و کشتار در کشتارگاه دام و نظارت دقیق کارشناسان نظارت شاهد کمترین میزان تخلفات بهداشتی باشیم و در صورت هر گونه نظر و انتقادی مردم می توانند با شماره تلفن 1512 تماس بگیرند و کارشناسان دامپزشکی آماده پاسخگویی خواهند بود.

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 135563
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه