• 1401/09/05 - 08:09
  • تعداد بازدید : 499
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور و آبزیان :

تا کنون موردی از آنفولانزای فوق حاد مشاهده نگردید

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور و آبزیان گفت: با بررسی صورت گرفته، موردی از آنفولانزای فوق حاد مشاهده نگردید. بررسی و مراقبت سایر واحدهای طیور، زیستگاه ها، تالاب ها ، سدها، آب بندها و ... با همکاری اداره محیط زیست ادامه دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر زهره زنگویی مطلق رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور و آبزیان دامپزشکی استان گفت: بیماری آنفولانزای  فوق حاد پرندگان یک بیماری بسیار مسری پرندگان بوده و در صورت ابتلا، تلفات سنگین را در پی خواهد داشت.

وی گفت: مخـزن بیماری، پرندگان وحشی آبزی و کنار آبزی می باشد که می توانند بدون داشتن علائمی از بیماری، ویروس آنرا انتقال دهند و سبب درگیری سایر طیور( بومی، صنعتی و وحشی) گردند.  

زنگویی گفت: استان خراسان جنوبی دارای 54 واحد پرورش طیور تخمگذار، 21 واحد پرورش پولت، 805 واحد پرورش مرغ گوشتی بوده که در مرتبه دوازدهم از نظر تولید قرار دارد.

وی گفت: در مهر ماه گذشته کلیه واحدهای تخمگذار تجاری، پولت تخمگذار، بوقلمون و شترمرغ فعال استان مورد بازدید و در صورت لزوم نمونه برداری قرار گرفته و از نظر ابتلا به بیماری آنفلوانزای فوق حاد و آنگارا بررسی گردیدند.

زنگویی گفت:  با بررسی صورت گرفته، موردی از آنفلوازای فوق حاد مشاهده نگردید. بررسی و مراقبت سایر واحدهای طیور، زیستگاه ها، تالاب ها ، سدها، آب بندها و ... با همکاری اداره محیط زیست ادامه دارد.

رئیس اداره بهداشت و بیماریهای طیور گفت: برای پیشگیری از بیماری رعایت کامل اصول امنیت زیستی، واکسیناسیون مناسب و پوشش بیمه مناسب برای جبران خسارت توصیه می گردد. در این راستا انجام نوبت سوم واکسن آنفلوانزای فوق حاد در واحدهای تخمگذار در حال پیگیری می باشد. بنحویکه تا کنون بیش از460هزار دز واکسن نوبت سوم در واحدهای طیور صورت پذیرفته است.

توصیه می شود بمنظور پیشگیری از بیماری، کلیه واحدهای تخمگذار با سن بیش از 60 هفته انجام نوبت سوم واکسن را برنامه ریزی و اجرا نمایند.

زنگویی در پایان گفت: از آنجا که کود و فضولات طیور نقش بسزایی در انتقال و انتشار بیماری دارند، انجام فرآوری وعقیم سازی کود مطابق با دستورالعمل صورت پذیرد. کلیه ترددهای غیرضروری به واحدهای طیور حذف شده و یا به حداقل ممکن رسانده شود. ضدعفونی خودروها، لوازم و تجهیزات ورودی به واحد بطور کامل صورت پذیرد. از مصرف دان پایان دوره سایر واحدهای خودداری گردد. ایمن سازی و بهسازی سالن ها و واحد مرغداری بمنظور حذف امکان ورود هرگونه پرنده صورت پذیرد. اجرای حصارکشی در اطراف واحد بمنظور کنترل تردد ها و نیز ممانعت از ورود هرگونه دام و طیور ضروری است.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 294753
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه