بیماری آنتروتوکسمی عامل اصلی تلفات گوسفند و بز در فصل بهار
بیماری آنتروتوکسمی یک مسمومیت حاد خونی و یکی از مهمترین بیماریهای دام در فصل بهار میباشد.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی فردوس دکتر جواد اسماعیلی، رئیس شبکه دامپزشکی گفت : وقوع این بیماری تابعی ازتغییر جیره است، یعنی درهر فصلی که مشکلات تغذیه و تغییر جیره وجود داشته باشد منجر به بروز این بیماری می گردد. ولی در بهار و چرای آزاد که دسترسی دام به علوفه تازه و خوش خوراک ( خصوصاً دام عشایر و مرتع چرا) زیاد می شود، وقوع آن بیشتر خواهد بود.
وی افزود: از بیماری آنتروتوکسمی در نواحی مختلف با اسامی متفاوت نام برده میشود از جمله بیماری پرخوری یا قلوه نرمی یا سرخروده و در واقع هرگونه تغییر جیره غذایی در گله با به هم زدن سیستم گوارشی در دام باعث رشد زیاد عامل بیماری در دستگاه گوراش شده و سم حاصل از آن باعث بروز علائم بیماری شامل اسهال، تشنج، زمین گیر شدن و ترشح بزاق و در بسیاری از موارد باعث مرگ ناگهانی بدون سایر علائم میشود.
اسماعیلی تصریح کرد: درمان بیماری آنتروتوکسمی بطور عمده موفقیت آمیز نبوده و راهکار مناسب و آسانتر پیشگیری از بیماری با انجام واکسیناسیون دام حداقل دو هفته قبل از تغییر جیره غذایی است.
وی در پایان به دامداران توصیه نمود راههای پیشگیری از بیماری آنترو توکسمی از جمله انجام واکسیناسیون به موقع و تکرار یادآور واکسن پس از دو هفته، تغییر تدریجی جیره غذایی دامها، کنترل بهداشتی حمل و نقل دام، رعایت شرایط بهداشتی دامداریها، رعایت ضوابط قرنطینهای و ضدعفونی جایگاه دامها را جدی بگیرند تا از خسارات احتمالی این بیماری کشنده در امان بمانند.
نظر دهید