• 1402/04/20 - 07:08
  • تعداد بازدید : 1941
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بروسلوز یا تب مالت چیست

 تب مالت یا همان بیماری بروسلوز بیماری عفونی است که بین حیوانات و انسان قابل انتقال می‌­باشد. عامل این عفونت باکتری بروسلا می­‌باشد که بین حیوانات و انسان­‌ها به صورت مشترک بیماری­زا است.

 

 بروسلوز چگونه به انسان منتقل می شود ؟

 

 

باکتری این بیماری از چندین راه وارد بدن انسان می‌شوند. از راه مصرف شیر تازه آلوده غیر پاستوریزه و فرآورده های آن یکی از متداولترین شیوه های انتقال بیمار است. دیگر فرآورده های مصرفی تهیه شده از حیوانات آلوده چون جگر، گوشت، دنبلان دام که به صورت خام یا نیم پزمصرف می شوند نیز منبع عفونت محسوب 
می شوند.

انتقال آلودگی از  راه استنشاقی معمولاً یک مخاطره ای شغلی در بین چوپانان، حمل و نقل کنندگان حیوانات، کارگران دامداری ، کارکنان کشتارگاه ها ، دامپزشکان و تکنسین های دامپزشکی و کارکنان آزمایشگاه اتفاق می افتد. همچنین ممکن است باکتری به صورت تصادفی در هنگام قصابی سبب آلودگی شود.

 

علائم در انسان:

 

 در انسان تب مالت ممکن است به بیماری های تب دار دیگر شباهت داشته و هر گونه سیمای بالینی اختصاصی را فاقد باشد. شروع بیماری ممکن است ناگهانی، طی دوره 1 تا 2 روزه، تدریجی یا در خلال یک هفته یا بیشتر بروز نماید.متداول ترین نشانی ها عبارتند از: تب، لرز یا رعشه های شدید، بی قراری عمومی، دردهای منتشر در سرتاسر بدن، درد مفصل و کمر، سردرد، بی اشتهایی، خستگی زودرس و ضعف عمومی

 

راه های پیش گیری و کنترل بروسلوز در دام و انسان چگونه است؟

 

پیشگیری و کنترل بیماری در حیوانات از طریق مایه کوبی دامها و رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی و شناسایی و حذف دام های آلوده انجام می شود. پیشگیری بیماری در انسان مستلزم کنترل بیماری در حیوانات، آموزش کادرهای پزشکی، دامپزشکی، و عموم جامعه، استفاده از شیر پاستوریزه و دیگر فرآورده های لبنی و جوشاندن شیر خام استفاده از البسه محافظ بوسیله افراد تحت مخاطره است.

  • گروه خبری : اخبار شبکه دامپزشکی سرایان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 304658
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه