جمعه 14 آذر 1404

flag
  • 1400/03/24 - 09:11
  • تعداد بازدید : 508
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بازدید دوره ای دامپزشکی خوسف از مراکز جمع آوری شیر

رئیس شبکه دامپزشکی خوسف از بازدید دوره ای دامپزشکی از مراکز جمع اوری شیر خبر داد.

 به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی خوسف دکتر شریفی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گفت: مراکز جمع آوری شیر مکان های ثابتی هستند که از امکانات خنک کردن شیر برخوردار بوده، شیر تولیدی دامداران را جمع آوری نموده و پس از سرد کردن به واحدهای فرآوری تحویل می دهند .

 وی گفت:  با توجه به بیماری های مشترک قابل انتقال از دام و فرآورده های خام دامی به انسان که شیر به عنوان پرمصرفترین آنها می باشد لذا نظارت بر مراکز جمع‌آوری شیر لازم و ضروری محسوب می شود

شریفی در ادامه بیان کرد : اهداف تشکیل مراکز جمع آوری شیر از جنبه دامپزشکی وجود مکانی جهت پایش اولیه شیر به لحاظ مواد مغذی تشکیل دهنده ی موجود در آن اعم ازمیزان آب،چربی، پروتئین، مواد معدنی، مواد قندی و ... همچنین انجام تست هایی از لحاظ بهداشت شیر شامل کهنگی و تازگی با اندازه گیری میزان اسیدیته موجود در شیر، تست بار میکروبی و نیز تست آنتی بیوتیک می باشد. اگر بهداشت شیر در مراحل مختلف جمع آوری، حمل و نقل، تبدیل و فرآوری در کارخانه، همچنین توزیع و مصرف رعایت نشود، می تواند بیماری ها و عوارض مختلفی را از حیوان به انسان یا از انسان به انسان منتقل کند.

وی با بیان عوامل موثر بر افزایش کیفیت بهداشتی شیر ادامه داد: تامین شیر از دام سالم و پرورش یافته تحت نظارت دامپزشکی، استفاده از آب مناسب و بهداشتی جهت شست‌وشو در روند شیردوشی و وجود جایگاه مناسب جهت شیردوشی از جمله نکات تاثیرگذار در کیفیت بهداشتی شیر محسوب می‌شوند و رعایت اصول بهداشتی مدنظر دامپزشکی در مراکز جمع آوری شیر موجب کاهش بار میکروبی و افزایش کیفیت شیر می شود.

وی خاطر نشان کرد: آموزش مدیران، کارکنان مراکز، دامداران ، رعایت بهداشت در کلیۀ مراحل تولید، شیر دوشی، جمع آوری و خنک کردن شیر بلافاصله پس از دوشش، کم کردن فاصلۀ زمانی دوشش تا تحویل شیر و برقراری جوایز بهداشتی و جرایم تقلب را از راهکارهای تحقق اهداف مراکز جمع آوری شیر ذکر کرد .

شریفی به بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان از طریق شیر اشاره و خاطرنشان کرد: بیماری‌های مختلف ویروسی و باکتریایی مانند؛ سل، شاربن، تب‌مالت، و ... و همچنین باقی‌‍مانده‌های آنتی‌بیوتیک‌ها و سموم قارچی موجود در علوفه و خوراک دام نیز قادر هستند از طریق شیر وارد بدن انسان شده و موجب ایجاد بیماری، مسمومیت و یا اختلالات و مشکلات متعدد شوند

رئیس شبکه دامپزشکی خوسف در پایان عنوان کرد: در شهرستان خوسف بخش اعظم شیر از طریق 7 مرکز فعال جمع آوری شیر به طور مستمر و در  شرایط بهداشتی و با  انجام آزمایشات روزانه توسط مسئول بهداشتی دامپزشکی جمع آوری و سپس وارد فرآیند فرآوری در کارخانجات لبنی می گردد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ها,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 274729
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور