اهمیت آب آشامیدنی در دامداری ها
کیفیت آب آشامیدنی مورد استفاده در دامداری ها و مزارع پرورش طیور از مهمترین فاکتور هایی است که باید توسط دامداران و مرغداران بررسی شود.
_crop.jpeg)
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان سربیشه دکتر هادی کاووسی رئیس شبکه گفت: همان طور که انسان به آب سالم، خنک و گوارا نیاز دارد آب آشامیدنی حیوانات باید صاف، زلال و سالم باشد.
آبشخور حیوانات را باید مرتبا شست و شو داد و از هر گونه آلودگی پاک کرد. در مصرف آب بایستی وجود بعضی از آلودگی ها نظیر نیترات، کلرور سدیم و سولفات ها، املاح کلسیم و منیزیم و همچنین عوامل میکروبی و بیماریزا را جدی گرفته و سعی نمود آبی سالم با دمای مناسب و قابل قبول را در اختیار حیوان قرار داد. اکثر آلودگی های آب، یک اثر ناشناخته و نامحسوس روی توان تولیدی حیوان دارد، مخصوصا در صورتیکه میزان آلودگی آب در غلظت های پائین باشد و بمدت طولانی مورد مصرف دام قرار گیرد در سلامت و تولید دام و طیور کاملا تاثیر گذار است.
وی گفت: در فصل زمستان و بهار پس از بارش باران میزان آبهای سطحی راکد در مراتع محل چرای دام افزایش یافته و احتمال آلودگی این آبها به انواع باکتری، قارچ، ویروس و تخم انگل ها وجود داشته و دام پس از استفاده یا بیمار شده یا سبب بروز تلفات در گله می شود.
کاووسی گفت: دامداران نمونه گیری مستمر از آبهای مورد استفاده در مزرعه خود را جدی بگیرند تا دچار بحران نشوند.
نظر دهید