در فصول پر بارش، آبزی پروران استان مراقب کاهش اکسیژن در استخرها باشند
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور و آبزیان این اداره کل با اشاره به بارش های فصلی و ابری بودن هوا در اکثر ساعات روز ،نسبت به احتمال کاهش اکسیژن آب استخرها و آلودگی آن با روان آب ها هشدار داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی، دکتر قاسم عجم افزود: استان خراسان جنوبی تعداد زیادی استخر کشاورزی دومنظوره دارد که مالکان آنها اقدام به پرورش
ماهیان گرمابی از قبیل کپور و فیتوفاگ و آمور در این استخر ها نموده اند. این استخرها در فصول باران خیز در معرض آلودگی با روان آب ها هستند. روان آب ها در صورتی که قابلیت ورود به استخر را داشته باشند علاوه بر انتقال آلودگی های سطحی زمین های اطراف مانند کودهای حیوانی و مواد شیمیایی مضر، باعث گل آلود شدن استخر و کاهش شدید اکسیژن آب می شوند. ابری بودن هوا نیز باعث کاهش تولید اکسیژن توسط گیاهان آبزی می شود.
عجم در خصوص علائم کاهش اکسیژن گفت: تلفات ناگهانی بین 20 تا 90 درصد از علائم اصلی کاهش اکسیژن می باشد. در این حالت ماهیان تلف شده هیچ علائمی از بیماری ندارند و فقط تعدادی از آنها با دهان باز تلف شده اند.
وی اقدامات لازم برای مواجهه با این موارد را ضرورت نفوذ ناپذیر بودن استخر نسبت به روان آب ها و ایجاد خاکریز های کوچک در اطراف استخر های نفوذ پذیر و استفاده از پمپ ها هواده در ساعات شب جهت جبران کاهش اکسیژن برشمرد.
نظر دهید