شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس توصیه نمود:
عقیم سازی کود، روش مؤثر پیشگیری از انتشار بیماریهای طیور
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس، بسیاری از عوامل بیماریزا در واحدهای مرغداری، از قبیل ویروس های عامل بیماریهای آنفلوانزا، نیوکاسل، برونشیت عفونی و... که همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع شده است در بستر به فراوانی وجود دارند.
دکتر جواد اسماعیلی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس با بیان این موضوع گفت: روشهای فرآوری و عقیم سازی کود شامل خشک کردن کود با استفاده از کود خشک کنهای مکانیکی، روی هم انباشتن کود مرغ (دپو کردن) و سیلو کردن کود مرغ است.
وی تصریح کرد: براساس شیوهنامههای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، کود پایان دوره واحدهای پرورشی قبل از جابه جایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو شوند که برای این کار کود با استفاده از پوشش مناسب از قبیل نایلون و لایهای از خاک پوشیده شده و بر اثر رطوبت و تخمیر انجام شده بسیاری از عوامل بیماریزای کود ناشی از افزایش حرارت درونی از بین میروند.
رئیس شبکه دامپزشکی فردوس در پایان خاطر نشان کرد: مرغداران بایستی موضوع عقیمسازی کود تولیدی واحدها را جدی بگیرند و از خروج کود عقیم نشده پایان دوره پرورش به منظور استفاده در کشاورزی و سایر موارد صنعتی جداً خودداری نمایند تا از انتشار عوامل بیماریزایی مانند آنفلوانزای پرندگان، نیوکاسل، برونشیت، گامبور، آنگارا و... به سایر نقاط جلوگیری گردد.