توصیه شبکه دامپزشکی شهرستان درمیان:
رعایت اصول قرنطینه ای و امنیت زیستی راهی جهت پیشگیری از بیماری ها
رئیس شبکه دامپزشکی از افزایش احتمال ابتلاء دام های سبک شهرستان به بیماری آبله با توجه به افزایش خرید و فروش دام در فصل تابستان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان درمیان، دکتر جواد ذوالفقاری رئیس شبکه دامپزشکی از افزایش احتمال ابتلاء دام های سبک شهرستان به بیماری آبله با توجه به افزایش خرید و فروش دام در فصل تابستان خبر داد.
ذوالفقاری با بیان اینکه شهرستان درمیان یکی از شهرستان های مرزی استان خراسان جنوبی می باشد افزود: ویروس این بیماری اغلب توسط حیوانات آلوده به گله منتقل میشوند اما از طریق ترشحات و محصولات گله (مانند پشم) نیز قابل انتقال است.
وی همچنین بیان نمود رعایت امنیت زیستی در پیشگیری از ابتلای به بیماری اهمیت کلیدی دارد، که شامل موارد زیر می باشد:
1-یکی از مهمترین منابع آلودگی در این بیماری ورود دام آلوده به گله است. جهت جلوگیری از وقوع بیماری در گله دام ورودی باید به مدت یک هفته قرنطینه شود. همچنین محل قرنطینه دام ورودی باید در مکانی جدا و با فاصله مناسب از گله باشد.
2- خودروهای حمل دام زنده و نهاده ممکن است سابقاً دام آلوده را حمل کرده باشد و یا خودروی حمل نهاده از یک دامداری آلوده به دامداری شما منتقل شود.
3- آب نیز میتواند عامل انتقال آلودگی به گله باشد، اگر یک آبگیر مشترک بین دامداریها استفاده شود، دامداریهای پایین دست در معرض ابتلا به بیماریهای مسری در بالادست هستند. به همین دلیل بهتر است آب ورودی را در منبع ذخیره و ضدعفونی کنید.
ذوالفقاری در پایان علائم این بیماری را تب، ترشحات چشمی و بینی و ضایعات پوستی که در قسمتهای کم مو بیشتر دیده میشوند مانند فک، پلک، گوش، غدد پستانی، ناحیه ادراری تناسلی عنوان کرد و از دامداران خواست تا با رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه ای از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند.
نظر دهید