توصیه بهداشتی شبکه دامپزشکی شهرستان درمیان:
تغذیه صحیح دام ها یکی از مهترین عوامل در کنترل بیماری های تغذیه ای دام و تولید فرآورده های خام دامی سالم
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان درمیان گفت : تغذیه صحیح دام ها یکی از مهمترین عوامل در کنترل بیماری های تغذیه ای دام و تولید فرآورده های خام دامی سالم می باشد .
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان درمیان، دکتر جواد ذوالفقاری رئیس شبکه دامپزشکی گفت: تغذیه صحیح دام ها یکی از مهمترین عوامل در کنترل بیماری های تغذیه ای دام و تولید فرآورده های خام دامی سالم می باشد .
ذوالفقاری گفت : کپک در سیلو های فاسد، به ویژه از نوع آسپرژیلوس، می تواند سبب سقط جنین در گاو و گوسفند شود و کلیه بخش های فاسد سیلو باید دور ریخته و به تغذیه دام نرسد، همچنین سطوح بالای آمونیاک در سیلو با لنگش و اسهال در گاوهای شیری مرتبط است.
وی اظهار کرد: استفاده از سیلو مشروط به این که در زمان ذخیره به خوبی نگهداری شود تأثیر مطلوب بر سلامت دام دارد لیستریوز در گوسفند و گاو بیماری است که اغلب به تغذیه حیوانات با مواد سیلو شده به خصوص بسته های بزرگ سیلویی که به طور ناقص پوشانیده شده اند ارتباط دار، لیستریا مونوسیتوژن باکتری است که از طریق خاک منتقل شده و در سیلوهایی که فساد هوازی در آنها رخ داده یافت می شود اگر بخش فاسد سیلو دور ریخته شود خطر ابتلا به لیستریوز تا حد زیادی کاهش می یابد .
ذوالفقاری تصریح نمود: در مرحله تخمیر این دوره با اتمام اکسیژن در سیلو آغاز می شود در این دوره دو دسته میکروب فعال می شوند که اولی میکروب های مفید بوده که همان باکتری های اسید لاکتیک می باشند که با مصرف کربوهیدرات های محلول در آب سبب تولید اسید لاکتیک شده که به دلیل قویتر بودن این اسید نسبت به سایر اسیدهای آلی موجود در سیلو آن را مسئول کاهش PH سیلو می دانند از طرف دیگر کاهش PH تا نقطه هایی ادامه دارد که بیشتر میکروب ها و فعالیت های زیستی متوقف شود.
وی اظهار داشت: میکروب های غیر مفید نظیر آنترو باکتری ها و کلستریدی ها دسته دیگری هستند در این مرحله فعالیت می کنند وجود PH و رطوبت بالا (بیشتر از 75 درصد) از شرایط مناسب برای رشد و فعالیت این گروه می باشد و این میکروب ها علاوه بر اینکه در مصرف قندهای قابل استفاده در سیلو با باکتری اسید لاکتیک رقابت می کنند از طرف دیگر با تجزیه پروتئین ها سبب کاهش ارزش غذایی سیلاژ و تولید اسید بوتیریک و ترکیبات سمی نظیر آمین های بیوژنیک می شوند که اثر منفی بر خوش خوراکی محصول سیلو شده و سلامتی دام خواهد گذاشت .
نظر دهید