• 1403/02/30 - 11:25
  • تعداد بازدید : 497
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
توصیه به مرغداران شهرستان فردوس؛

عقیم سازی کود، روش موثر پیشگیری از انتشار بیماریهای طیور

بسیاری از عوامل بیماری‌زا در واحدهای مرغداری، از قبیل ویروس های عامل بیماری‌ آنفلوانزا، نیوکاسل، برونشیت عفونی و... که همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع شده است در بستر به فراوانی وجود دارند.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس، دکتر جواد اسماعیلی رئیس شبکه دامپزشکی بیان داشت : بسیاری از عوامل بیماری‌زا در واحدهای مرغداری، از قبیل ویروس های عامل بیماری‌ آنفلوانزا، نیوکاسل، برونشیت عفونی و... که همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع شده است در بستر به فراوانی وجود دارند.

وی گفت: روش‌های فرآوری و عقیم سازی کود شامل خشک کردن کود با استفاده از کود خشک کن‌های مکانیکی، روی هم انباشتن کود مرغ (دپو کردن) و سیلو کردن کود مرغ است.

اسماعیلی تصریح کرد: براساس شیوه‌نامه‌های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، کود پایان دوره واحدهای پرورشی قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو شوند که برای این کار کود با استفاده از نایلون یا لایه‌ای از خاک پوشیده شده و بر اثر رطوبت و تخمیر انجام شده بسیاری از عوامل بیماری زای کود ناشی از افزایش حرارت درونی از بین می روند.

رئیس شبکه دامپزشکی فردوس در پایان خاطر نشان کرد: مرغداران بایستی موضوع عقیم‌سازی کود تولیدی واحدها را جدی بگیرند و از خروج کود عقیم نشده پایان دوره پرورش به منظور استفاده در کشاورزی و سایر موارد صنعتی جداً خودداری نمایند تا از انتقال عوامل بیماری‌زا مانند آنفلوانزای پرندگان، نیوکاسل، برونشیت، گامبور، آنگارا به سایر نقاط جلوگیری گردد.

  • گروه خبری : اخبار شبکه دامپزشکی فردوس,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 319657
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه