پیشگیری بهترین روش مقابله با تب کریمه کنگو
ذبح دام در کشتارگاه و رعایت مسایل بهداشتی در زمان ذبح و سلاخی دام از جمله راههای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو است.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان سربیشه دکتر هادی کاووسی اظهار داشت: با توجه به گرم شدن هوا و افزایش فعالیت ناقلین بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و مشاهده چندین مورد از بیماری در استانهای کشور، دامداران باید راهکارهای پیشگیری از بیماری را اجرا کرده تا از بروز بیماری جلوگیری شود. انتقال بیماری از دام به انسان از راههای مختلف انجام میشود که میتوان به وجود زخمهای پوستی و تماس با ترشحات دام بیمار، از طریق مخاطات و ملتحمه چشم و گزش کنه اشاره کرد. در جهت پیشگیری از بیماری باید با ناقل بیماری که کنه است، از طریق سمپاشی دورهای و رعایت شرایط بهداشتی مقابله کرد.
کاووسی یاداور شد: دامداران جداٌ از جدا کردن کنه و له کردن آن با دست خودداری نموده، ضمن این که ذبح دام باید در کشتارگاه و با رعایت مسایل بهداشتی لازم و تحت نظارت کارشناس دامپزشکی انجام شود.
وی گفت: تهیه گوشت از مراکز مورد تایید که لاشه دارای مهر دامپزشکی است این اطمینان را به مصرف کننده میدهد که تمام مراحل ذبح تحت نظارت صورت گرفته و مرحله پیش سرد لاشه سپری شده است.
کاووسی گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین دام و انسان بوده که بیشتر در دام ایجاد تب گذرا میکند و علامت دیگری ندارد ولی بیماری در انسان بسیار خطرناک بوده و میزان مرگ ومیر آن نیز بالا میباشد که به همین جهت کنترل بیماری در دام و پیشگیری از انتقال آن از دام به انسان دارای اهمیت زیادی است.
نظر دهید