تب مالت بیماری مشترک خطرناک ولی قابل پیشگیری
بیماری تبمالت به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام، همه ساله باعث بروز ضررهای بهداشتی و اقتصادی فراوانی در جامعه میشود

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس دکتر جواد اسماعیلی، رئیس شبکه دامپزشکی فردوس در خصوص تب مالت بیان کرد: در صورت ابتلای انسان به این بیماری، مهم ترین علائم بیماری از جمله تب مواج، لرز، سردرد، دردهای عضلانی و مفصلی در فرد مبتلا مشاهده می شود متاسفانه درمان این بیماری بسیار سخت و طولانی میباشد و همین امر بر اهمیت این بیماری افزوده است.
وی گفت: پیشگیری بیماری در انسان نیاز به آموزش عموم جامعه به ویژه دامداران است و مردم باید با بیماری و نحوه انتقال بیماری کاملا آشنا شوند.
اسماعیلی گفت: با توجه به اینکه مهم ترین راه انتقال بیماری به انسان از طریق مصرف شیر و فرآوردههای خام دامی می باشد توصیه دامپزشکی خرید لبنیات و گوشت از مراکز مجاز و مورد تایید دامپزشکی می باشد و اینکه از مصرف شیرو مواد لبنی غیر پاستوریزه خودداری گردد.
وی گفت: این بیماری معمولاً در دامها علائمی بالینی آشکاری ندارد ولی در صورت وجود علائمی مانند سقط جنین وجفتماندگی در دام ماده و تورم بیضه در دام نرباید به این بیماری مشکوک شد و تشخیص قطعی بیماری فقط با انجام آزمایشات خون دام امکان پذیر می باشد.
با توجه به اهمیت بیماری از لحاظ بهداشتی در انسان و از لحاظ اقتصادی در دامدار، برنامه پیشگیری و کنترل بیماری توسط دامپزشکی با انجام واکسیناسیون منظم و همچنین تست و کشتار دامهای آلوده طبق برنامه کشوری سازمان دامپزشکی کشور انجام میشود.
اسماعیلی افزود: دامپزشکی شهرستان فردوس نیزهمه ساله نسبت به انجام واکسیناسیون تب مالت بره، بزغاله و گوساله های ماده طبق برنامه پیش بینی شده اقدام مینماید که البته به صورت کاملا رایگان همه ساله در فصل بهار انجام می شود و دامداران محترم به منظور ایجاد ایمنی لازم در جمعیت بره، بزغاله وگوساله های خود بایستی نهایت همکاری را با کارشناسان دامپزشکی در این خصوص داشته باشند.
نظر دهید