• 1403/08/26 - 08:38
  • تعداد بازدید : 101
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

کودهای دامی عامل گسترش بیماری های دام و مشترک بین انسان و حیوان

رئیس شبکه دامپزشکی سرایان: فضولات دامی به عنوان منبعی مهم در گسترش و انتقال بیماری های دام و طیور و امراض مشترک بین انسان و حیوان مطرح می باشند.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان سرایان محمد صفرزاده رئیس شبکه دامپزشکی عنوان کرد: کود دامی باید قبل از خروج از دامداری به منظور مصرف، حداقل به مدت یک ماه در محل مناسب جمع آوری، مرطوب و ذخیره شود. محل باید در داخل دامداری بوده و با جایگاه نگهداری دام فاصله ای مناسب داشته باشد. پس از چند هفته؛ بر اثر فعل و انفعالات میکروبی و شیمیایی صورت گرفته حرارت کود بالا رفته و این امر منجر به از بین رفتن ویروس ها، باکتری ها و تخم های انگل موجود در آن می گردد.

وی افزود: عمل رسانیدن کود نه تنها ضدعفونی کود را در پی دارد بلکه خواص تغذیه ای آن را برای مصارف کشاورزی افزایش داده و تخم علف های هرز نیز در آن از بین می روند.

این مقام مسئول در پایان خاطر نشان کرد: هرگونه نقل و انتقال کود دامی از شهرستانی به شهرستان دیگر باید پس از کسب مجوز از شبکه دامپزشکی شهرستان انجام شود. تخلیه کود باید منحصراً در زمین های زراعی، باغات و مراکز عمل آوری کود های آلی انجام گیرد و تا زمان مصرف آن باید سطح کود با یک لایه از خاک و آهک و در نهایت ورقه های پلاستیکی پوشانده شود تا از جابجایی آن توسط باد و آلوده کردن محیط اطراف جلوگیری شود. در مناطقی که توسط سازمان دامپزشکی به عنوان کانون بیماری معرفی می شوند، جابجایی کود تحت هر شرایطی ممنوع می باشد.

  • گروه خبری : اخبار شبکه دامپزشکی سرایان
  • کد خبر : 329754
کلمات کلیدی
وحید عبدالهی

وحید عبدالهی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید