• 1403/12/21 - 07:53
  • تعداد بازدید : 107
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های شبکه دامپزشکی شهرستان درمیان در هنگام خرید و نگهداری ماهی قرمز

با توجه به در پیش بودن عید نوروز و خرید ماهی قرمز توسط شهروندان، روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان درمیان با صدور اطلاعیه‌ای از مردم درخواست نمود که در هنگام خرید و نگهداری ماهی سفره هفت سین خود موارد بهداشتی دامپزشکی را رعایت نمایند.

دکتر جواد ذوالفقاری، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان درمیان ضمن تبریک پیشاپیش سال نو و آرزوی سلامتی برای همشهریان ؛ طی این اطلاعیه توصیه هایی جهت انتخاب،خرید و نگه داری ماهی قرمز به شهروندان داشت و گفت این میهمانان کوچک در شرایط خاص و در صورت عدم رعایت شرایط بهداشتی می توانند ناقل بیماری‌های مشترک همچون انواع بیماری‌های گوارشی، سل پوستی و.... باشند.

۱. ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه نمایید.

۲. از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت متراکم و در محل و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی (از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب) نگهداری می نمایند، خودداری نمائید.

۳. ماهی قرمز، دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشد.

۴. از خرید ماهیانی که علائم زیر را نشان بدهند، خودداری نمائید:

باله ها به صورت تاخورده و جمع شده درآمده باشند، در اطراف دهان یا سطح بدن، لکه های پنبه مانند مشاهده شود، روی سطح بدن، زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز مشاهده گردد و یا آنکه بدن رنگ پریده و لکه لکه شده باشد، لبه باله ها خورده و سائیده شده باشد، ماهی بی قرار بوده و بدون آنکه در یکجا قرار گیرد، پیوسته بدن خود را به اطراف بمالد، چشم ها به صورت یکطرفه یا دوطرفه بیرون زده باشد، پولک های (فلس های) ماهی ریخته شده باشد.

5. استفاده از دستکش به خصوص برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی

6. شستشوی کامل دستها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی.

7. جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیان و آموزش بهداشت فردی به آنها و عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم.

8. نگهداری مناسب غذاهای ماهیان آکواریومی در جاهای خنک و تاریک و خشک در ظروف کاملاً در بسته و رعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی.

9. مراجعه به پزشک در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی های پوستی

۱۶. آب مورد استفاده بدین منظور باید بهداشتی بوده و در مورد آب های شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی شود و یا جهت تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت ۴۸ ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود.

۱۷. از قرار دادن آکواریوم ها و یا تنگ های ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه خودداری نمایید.

  • گروه خبری : اخبار شبکه دامپزشکی درمیان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 335504
کلمات کلیدی
وحید عبدالهی

وحید عبدالهی