عدم عقیم سازی کود مرغ زنگ خطری جدی برای صنعت طیور شهرستان قائن
با توجه به اهمیت کود مرغ در انتقال و گسترش بیماری ها، مرغداران باید عقیم سازی کود پایان دروره پرورش را جدی بگیرند.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان قائن، دکتر مجید بلوکی مقدم رئیس شبکه دامپزشکی با بیان اینکه بسیاری از بیماریهای طیور (ویروسی، قارچی، باکتریایی و انگلی) از طریق مدفوع طیور مبتلا منتقل می شود گفت: کود مرغی به عنوان یکی از فاکتورهای اصلی انتقال عوامل بیماریزا به خصوص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و آنگارا در مرغداری ها محسوب می شود .
بلوکی مقدم یکی از روش های رایج و کم هزینه جهت مبارزه با بیماری های طیور را عقیم سازی کود بیان نمود و افزود: در ساده ترین روش عقیم سازی کود ابتدا کود موجود در مرغداری ها را قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو و روی آن را با نایلون یا لایه ای از خاک به مدت 5 روز می پوشانند تا حرارت درونی آن به 50 - 55 درجه سانتیگراد برسد و همین افزایش دما همراه با کاهش اسیدیته ناشی از تخمیر، منجر به از بین رفتن بسیاری از عوامل بیماری زا می گردد.
این مقام مسئول یادآور شد: مرغداران بایستی موضوع عقیم سازی کود تولیدی واحدها را جهت جلوگیری از خسارات ناشی از بیماری ها جدی بگیرند و از خروج کود عقیم نشده پایان دوره پرورش به منظور استفاده در کشاورزی و سایر موارد صنعتی جداً خودداری نمایند در غیر اینصورت زنگ خطری جدی برای صنعت طیور محسوب می گردد.
نظر دهید