گزارش عملکرد شبکه دامپزشکی درمیان در نه ماهه سال 1401
سرپرست شبکه دامپزشکی درمیان : خدمات گسترده دامپزشکی بی وقفه درحال اجراست.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی درمیان دکتر ذوالفقاری سرپرست شبکه به ارائه گزارشی از اقدامات این شبکه در نه ماهه سال 1401 پرداخت.
وی در ابتدا به مهمترین جنبه کار دامپزشکی که مبارزه با بیماری های دامی از طریق واکسیناسیون گسترده در طول سال در دام سبک و سنگین می باشد اشاره کرد و افزود : شهرستان درمیان با دارا بودن چهار بخش مرکزی، قهستان و گزیک، میاندشت و از طرفی همجوار بودن با کشور افغانستان جایگاه منحصر به فردی را در استان خراسان جنوبی داراست که واکسیناسیون دام های این شهرستان به عنوان گلوگاه ورود بیماری های دامی از کشور افغانستان حائز اهمیت است.
سلیمی مسئول واحد مبارزه شبکه ادامه داد : شهرستان درمیان دارای 145214 هزار دام سبک و 1500 رأس دام سنگین می باشد که جهت ایمن سازی این تعداد دام در نه ماهه نخست سال جاری بیش از 363 هزار نوبت سردام واکسیناسیون ، جهت مبارزه با بیماری هایی نظیر تب برفکی ،بروسلوز، p.p.r با 855 مورد مراجعه به 213 واحد دام روستایی عشایری صورت گرفته است.
وی از اولویت های دیگر در امر مدیریت بیماری های دامی را واکسیناسیون دام عشایر با ایمن سازی بیش از 127 هزار رأس دام سبک و سنگین و مناطق حفاظت شده محیط زیست با ایمن سازی 50 هزار رأس دام سبک و سنگین برشمرد و از سمپاشی48995 بدن گوسفند و بز، 734 رأس گاو و بیش از 175 هزار متر مربع سمپاشی جایگان نگهداری دام در واحد های روستایی و عشایری شهرستان خبر داد.
سرپرست شبکه دامپزشکی درمیان یکی دیگر از اولویت های دامپزشکی در راه خدمت به مردم را اعمال نظارت و بازرسی بهداشتی بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی عنوان کرد .
خراشادیزاده مسئول واحد نظارت شبکه در این خصوص گفت : شهرستان درمیان دارای 60 مرکز عرضه فرآورده های خام دامی اعم از سوپر مارکت ، پروتئینی، رستوران ، کبابی ،قصابی و غیره .... می باشد . از ابتدای سال جاری تاکنون 1318 مورد بازدید از این مراکز صورت گرفته است.
خراشادیزاده تصریح کرد : در پی رصد و پایش های مستمر از مراکز بیش از 75 کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف ضبط و از چرخه مصرف خارج گردید.
وی همچنین یادآور شد :شبکه دامپزشکی درمیان همه ساله در مناسبت های ملی و مذهبی ( عید نوروز ، عید قربان، تاسوعا و عاشورای حسینی ) با برقراری کشیک در سطح شهرستان ( کشتارگاه، مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و روستاهای پرتراکم) به بازرسی بهداشتی دام های نذری اقدام می نماید.
اعمال مقررات بهداشتی – قرنطینه ای از دیگر موارد مطرح شده سرپرست شبکه دامپزشکی درمیان بود.
وی در این رابطه گفت : حمل و نقل دام به مقصد شهر ها و استان های دیگر به منظور کشف بازار بهتر جهت فروش دام و طیور و فرآورده های آنها ،همیشه از اقداماتی است که بهره برداران این حوزه را ملزم به مراجعه به دامپزشکی نموده تا با اخذ مجوز های بهداشتی حمل ، دام خود را با خیال آسوده به مقصد فروش حمل نمایند.
بهنامی مسئول واحد قرنطینه نیز گفت :شبکه دامپزشکی درمیان از ابتدای سال تاکنون با صدور 2180 مورد مجوز حمل داخل وخارج استانی 10860 رأس گوسفند و بز و 61 رأس گاووگوساله ، 620 کیلوگرم گوشت شترمرغ ، 2879521 قطعه مرغ زنده ، و 649 هزار کیلوگرم کود مرغی مجوز بین راهی صادر نموده است.
ذوالفقاری در ادامه شهرستان درمیان را دومین قطب تولید کننده گوشت سفید و اولین شهرستان از حیث تعداد واحد پرورش طیور عنوان نمود .
زارعی مسئول واحد طیور شبکه نیز گفت : شهرستان درمیان با 290 واحد پرورش طیور بیش از 25 درصد واحدهای طیور استان را دارا می باشد .
وی تصریح کرد : از ابتدای سال 1401 تاکنون 325 مورد مجوز جوجه ریزی صادر گردیده که ما حصل آن 3.662.305 قطعه جوجه جوجه ریزی بوده است.
زارعی خاطر نشان کرد: 7 هزار تن گوشت سفید تولید شده از ابتدای سال حاصل فعالیت مرغداران شهرستان درمیان بوده است . با هدف حفظ و حراست از این واحدها بصورت مستمر پایش هایی جهت کنترل بیماریهای واگیر طیور و میزان باقی مانده آنتی بیوتیکها در لاشه طیور به منظور اطمینان از سلامت آن به عنوان غذای جامعه انسانی انجام می پذیرد .
ذوالفقاری در ادامه آموزش به بهره برداران و فعالین حوزه دام و طیور را از مهمترین برنامه های کاری دامپزشکی در طول سال دانست و از آموزش چهره به چهره به دامداران قبل و پس از عملیات فنی و برگزاری کلاس در محل روستا از برنامه های این شبکه برشمرد.
علیپور مسئول آموزش شبکه نیز در این رابطه گفت : در نه ماهه نخست سال 25 کلاس آموزشی بیماری های مشترک بین انسان و دام و بیماری های دامی با شرکت 1135 نفر فراگیر به منظور افزایش آگاهی بهره برداران برگزار گردیده است.
نظر دهید