رئیس اداره مبارزه با بیماریهای دامی دامپزشکی استان:
سم پاشی مهم ترین راه پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر علی اکبر عندلیبی رئیس اداره مبارزه با بیماریهای دامی استان گفت: مبارزه با بیماریهای مشترک قابل انتقال بین انسان و حیوان از دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
وی گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام بوده و عامل بیماری ویروسی هست که ازطریق نوعی کنه منتقل می شود . این ویروس میتواند در بدن انسان ، اکثر دامهای اهلی و برخی دامهای وحشی ایجاد بیماری نماید. در دامها بیماری علامت واضحی ندارد و چون توسط کنه منتقل میشود می تواند باعث همهگیری بالا هنگام جابجایی دام ها نیز بشود .
عندلیبی گفت: بهترین راه مقابله با کنه ها سم پاشی بدن و جایگاه نگهداری دام می باشد که در این راستا همانند سالیان گذشته برنامه سم پاشی جایگاه و بدن دام ها با همکاری دامداران توسط پرسنل دامپزشکی انجام می گردد .
در سال 1402 تعداد 911381 نوبت سر دام سبک ، 15980 نوبت سر دام سنگین و 2969295 متر مربع جایگاه نگهداری دام از محل اعتبارات اداره ،علیه انگل های خارجی مورد سم پاشی قرار گرفته که از این میزان تعداد 852594 راس دام سبک ، 13112 راس دام سنگین و 2677090 متر مربع جایگاه نگهداری دام در قالب طرح اختصاصی مبارزه با تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در مناطق پر خطر مرزی یا مناطقی که آلودگی به کنه بیشتر بوده ، سم پاشی شده است .
وی افزود: برنامه سم پاشی در سال جاری نیز مطابق با برنامه پیش بینی شده درحال اجرا می باشد بطوریکه در طی دو ماهه ابتدایی امسال 216818 راس انواع دام سبک و سنگین و 362015 متر مربع جایگاه دام با تمرکز بر پیشگیری از این بیماری خطرناک سم پاشی شده است .
چون انتقال بیماری به انسان علاوه بر گزش مستقیم کنه از طریق خون و فرآورده های خام دامی نیز وجود دارد به کلیه شهروندان توصیه می کنیم ، گوشت مورد نیاز خود را ( خصوصا در فصل تابستان و پاییز که فصل شیوع کنه ها و این بیماری خطرناک می باشد ) از قصابی ها و فروشگاه های مجاز که دام خود را در کشتارگاه ذبح کرده و لاشه دام قبل از توزیع به مدت ۲۴ ساعت در پیش سرد کشتارگاه بوده است ، خریداری نمایند و تحت هیچ شرایطی اقدام به خرد کردن ، بسته بندی یا مصرف گوشت و آلایش دامی تازه دام نکنند؛ با توجه به اینکه نگهداری گوشت دام تازه کشتار شده به مدت 24 ساعت در دمای یخچال باعث افزایش اسیدیته گوشت و نابودی این ویروس خطرناک می گردد الزاما پس از طی این زمان اقدام به تکه کردن و مصرف گوشت و آلایش دامی تازه کشتار شده نمایید .
نظر دهید